TÜBİTAK tarafından 2014 yılında İzmit Körfez Pisti'nde düzenlenen 10. Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları'nın güneş enerjili araçlar FORMULA G kategorisinde  “Üçüncülük Ödülü” ve centilmen davranışlarından dolayı “Kurul Özel Ödülü”ne layık görülen “Pehlivan”ı üreten Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Tasarım ve Proje Topluluğu “Pehlivan Solar Team” üyeleri yeni projeleri olan ve Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük tarafından “Pehlivan ElekTrak” adı verilen elektrikli aracın lansmanı Kırkpınar Haftası etkinlikleri kapsamında 26 Temmuz 2015 tarihinde Sarayiçi’nde gerçekleştirildi.

Bu yıl TÜBİTAK tarafından 03-09 Ağustos 2015 tarihinde Kocaeli Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda Elektromobil kategorisinde yarışacak olan Pehlivan ElekTrak’ın lansman toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük tarafından 26 Temmuz 2015 tarihinde ziyaret edildi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği ElekTrak’ın lansmanını ayrıca Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de ziyaret etti.

Tasarım ve Proje Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Nilhan Ürkmez Taşkın lansmanda yaptığı açıklamada Pehlivan ElekTrak’ın üretiminin büyük ölçüde tamamlandığını söyleyerek, aracın iç elektrik sistemi gibi donanımlarının da en kısa sürede bitirilmiş olacağını söyledi.

Yüksek dayanım ve düşük ağırlıkta karbon fiber kompozit gövdeye sahip olan ElekTrak, Lithium İon piller ile hazırlanmış 3 kWh kapasiteli batarya grubu ve fırçasız doğru akım motoru ile yüksek enerji verimliğine sahip. ElekTrak’ın motor, pil, koltuk ile tekerlekler haricinde bütün parçaları “Pehlivan Solar Team” üyeleri tarafından tasarlandı. Ayrıca aracın bütün hareketli parçaları da yine “Pehlivan Solar Team” üyeleri tarafından üretildi.

Projenin topluluk danışmanlığını Yrd. Doç. Nilhan Ürkmez Taşkın, Proje danışmanlığını Yrd. Doç. Vedat Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Deniz Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın, Uzman Fahrettin Dolaştır, Araştırma Görevlisi Gökhan Günay gerçekleştiriyor.
Bu içerik 27.07.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2998 kez okundu.