EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN “SCRATCH İLE KODLAMA” EĞİTİMİ

Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Danışman Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Hakan Güldal ve gönüllü öğrenciler Gözde Yıldırım, Sevil Ersoy, Emine Günay, Ahmet Can ve Mourat Kapza tarafından Edirne Belediyesi ve Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği ile birlikte İlköğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak Dernek Binasında Bilgi Teknolojileri sınıfı oluşturuldu ve  dört haftalık “Scratch İle Kodlama”  Eğitim Programı hazırlandı. 10 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Programın ilk dersinde öğrenciler gönüllü eğitmenleriyle tanışarak eğitimi içeriği ile ilgili bilgi aldılar. Eğitim boyunca öğrencilere kodlama, algoritma, bilgisayar programlaması gibi güncel konularda ilgi çekme ve farkındalık oluşturulması amaçlı etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Bu içerik 13.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 291 kez okundu.