EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN “SCRATCH İLE KODLAMA” EĞİTİMİ

Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Danışman Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Hakan Güldal ve gönüllü öğrenciler Gözde Yıldırım, Sevil Ersoy, Emine Günay, Ahmet Can ve Mourat Kapza tarafından Edirne Belediyesi ve Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği ile birlikte İlköğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak Dernek Binasında Bilgi Teknolojileri sınıfı oluşturuldu ve  dört haftalık “Scratch İle Kodlama”  Eğitim Programı hazırlandı. 10 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Programın ilk dersinde öğrenciler gönüllü eğitmenleriyle tanışarak eğitimi içeriği ile ilgili bilgi aldılar. Eğitim boyunca öğrencilere kodlama, algoritma, bilgisayar programlaması gibi güncel konularda ilgi çekme ve farkındalık oluşturulması amaçlı etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Bu içerik 13 Nisan 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 58 kez okundu.

TETOVA ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET

Makedonya Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arber Çeliku ile birlikte 19 Eylül 2017 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar da katıldı. Bir sonraki toplantısı..

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon dersi gerçekleştirildi. 18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof.Dr. Ali Kemal Özdemir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Er ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Tekbaş Atay ile Fakültemiz Öğretim Üyeleri katıldı.Fakültemize yerleşen öğrencil..