EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN “SCRATCH İLE KODLAMA” EĞİTİMİ

Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Danışman Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Hakan Güldal ve gönüllü öğrenciler Gözde Yıldırım, Sevil Ersoy, Emine Günay, Ahmet Can ve Mourat Kapza tarafından Edirne Belediyesi ve Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği ile birlikte İlköğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak Dernek Binasında Bilgi Teknolojileri sınıfı oluşturuldu ve  dört haftalık “Scratch İle Kodlama”  Eğitim Programı hazırlandı. 10 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Programın ilk dersinde öğrenciler gönüllü eğitmenleriyle tanışarak eğitimi içeriği ile ilgili bilgi aldılar. Eğitim boyunca öğrencilere kodlama, algoritma, bilgisayar programlaması gibi güncel konularda ilgi çekme ve farkındalık oluşturulması amaçlı etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Bu içerik 13 Nisan 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 35 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SELANİK’TE TÜRK EĞİTİM GÜNLERİNE KATILDI

Trakya Üniversitesi 11 – 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri"ne katıldı. Etkinlik çerçevesinde Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan  Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olma..

ÜNİVERSİTEMİZ ULUSLARARASI SELANİK KİTAP FUARINDA TANITILDI

Yunanistan’ın Selanik şehrinde 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Selanik Kitap Fuarı’na Trakya Üniversiteler Birliği olarak Üniversitemiz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi de katıldı. Fuarda 12 Mayıs 2017 tarihinde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Selanik Başkonsolosu Orha..