EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN “SCRATCH İLE KODLAMA” EĞİTİMİ

Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Danışman Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Hakan Güldal ve gönüllü öğrenciler Gözde Yıldırım, Sevil Ersoy, Emine Günay, Ahmet Can ve Mourat Kapza tarafından Edirne Belediyesi ve Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği ile birlikte İlköğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak Dernek Binasında Bilgi Teknolojileri sınıfı oluşturuldu ve  dört haftalık “Scratch İle Kodlama”  Eğitim Programı hazırlandı. 10 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Programın ilk dersinde öğrenciler gönüllü eğitmenleriyle tanışarak eğitimi içeriği ile ilgili bilgi aldılar. Eğitim boyunca öğrencilere kodlama, algoritma, bilgisayar programlaması gibi güncel konularda ilgi çekme ve farkındalık oluşturulması amaçlı etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Bu içerik 13 Nisan 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 45 kez okundu.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..