DÜNYA KALP SAĞLIĞI HAFTASI BASIN TOPLANTISI

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Aksoy, 09 Nisan 2015 tarihinde “Dünya Kalp Sağlığı Haftası” nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, kardiyovasküler hastalıkların ölüm nedeni olarak dünyada birinci sırada yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Aksoy, 2030 perspektifinin de aynı sonucu gösterdiğini belirtti.

Kalp hastalıklarından korunmada farkındalığın öncelikli öneme sahip olduğunu söyleyen Aksoy, “Kardiyovasküler hastalıklar sinsi başlar. Farkındalığımız yüksek olmalı. Hasta olmadan hastalıkları nasıl önleyebiliriz, önemli olan bu. Bunun için yaşam tarzı değişikliklerini uygulamalıyız. Yaşam tarzı değişiklikleri nelerdir? Çocukluktan itibaren diyet programları uygulamalıyız, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeli; hareketli bir yaşamı tercih etmeliyiz.” şeklinde konuştu. 

Medyanın sağlıkla ilgili konularda insanlar üzerindeki etkilerine de değinen Aksoy, sağlıkla ilgili bir konuda insanların medya kanalıyla özellikle de televizyon aracılığı ile bilgi vermelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi ve insanları, bilimsel olmayan bilgilere inanmamaları, bu bilgiler ışığında ilaçlarını bırakmamaları konusunda uyardı. Her hastanın kendileri için çok değerli olduğunun altını çizen Aksoy, hastaların tedavileri konusunda hekimlerinin kararlarına bağlı kalmalarının önemine değindi.

Bu içerik 10.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1045 kez okundu.