DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesini 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılında kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilerimiz 22 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle beyaz önlüklerini giydiler. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, fakülte öğretim üyeleri, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Alparslan Bülbül, akademisyenler ve aileler ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Üniversitemizin Tanıtım Videosu’nun gösterimi ile devam etti. Ardından Trakya Üniversitesi Konservatuarı Balkan Müzik Topluluğu katılımcılara küçük bir konser verdi.

Törende Diş Hekimliği Fakültesine birincilikle yerleşen Elif Gözüngü bir konuşma yaptı. Elif Gözüngü, “Beyaz önlüklerini giyecek tüm öğrenci arkadaşlarım ile birlikte zor, yorucu ancak bir o kadar da heyecanlı bir süreci tamamlayarak buraya geldik. Emeklerimizin karşılığını almış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluyum. Bu süreçte bize emeği dokunan ve desteklerini üzerimizden esirgemeyen öğretmenlerimiz ve ailelerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, 22 Kasım’ın “Türkiye Diş Hekimleri Günü” olarak kutlanması sebebiyle Beyaz Önlük Törenini gerçekleştirmek için bugünü özellikle seçtiklerini belirtti. Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir “Diş hekimliği doktorluk, mühendislik ve sanatın birleştiği bir meslektir. Mesleğimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm büyüklerimizi, meslektaşlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyorum. Sevgili öğrenciler, iyi birer diş hekimi olabilmeniz için zorlu bir eğitim sürecinden geçeceksiniz. Sizleri en iyi altyapı ve donanımla mezun edeceğiz. Yeni eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasına Edirne’den söz ederek başladı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Edirne, tarihte birçok medeniyete beşiklik, 92 yıl da başkentlik yapmış bir şehir. İnsana, bilime değer veren, gücü ve kuvveti bünyesinde barındıran bir medeniyet.  Medreseler, şifahaneler, camiler, külliyeler inşa etmiş bir medeniyet. Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Camii ve Külliyesi- Sağlık Müzesi insana, sanata, bilime verilen değeri en güzel şekilde yansıtan bir yapıt. Fizikte, mimaride ve sanatta ne kadar ileri olduğumuzu görmek için yüzümüzü Selimiye’ye dönüyoruz. Gücü, kuvveti Kırkpınar’da görüyoruz. Tarihten güç alarak geleceği inşa etmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Edirne, bizde her daim büyük işler başarma arzusu ve gayreti uyandırıyor. 2.660’ı uluslararası olmak üzere 49.000 öğrencimiz ile bölgenin en önemli Üniversitesiyiz. Büyük hedefleri olan saygın bir Üniversiteye geldiniz. Diş hekimliği çok kutsal bir meslektir. Amacınız para, şöhret kazanmaktan önce hayırdua biriktirmek olsun. Merhametinizi her daim her şeyin önünde tutun. Mesleğinizi en iyi şekilde öğrenmeye gayret edin. Bu doğrultuda hepinizi tebrik ediyor ve ailemize hoş geldiniz diyorum.” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasına, gerçekleştirilen törende emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek son verdi.

Tören, öğrencilere beyaz önlükleri giydirilerek sona erdi.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..