ÇİZGİLERLE EDİRNE KİTAP TANITIMI VE İMZA GÜNÜ

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi tarafından düzenlenen Ressam Tayyip Yılmaz’ın “Çizgilerle Edirne” kitap tanıtımı ve imza günü 26 Mayıs 2015 tarihinde Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Süleyman Pişkin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve kitapseverler katıldı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Recep Zogo gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Tayyip Yılmaz’ın Edirne ile ilgili yaptığı çizimlerden oluşan bu kitapta 60 adet Edirne mimarisi, 20 adet Kırkpınar ve 20 adet de Edirne sosyal yaşamını yansıtan çizimler bulunduğunu belirtti. Zogo, kitabın basımı için desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ile bu eşsiz çizimleri Edirne halkına sunan Tayyip Yılmaz’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük yaptığı konuşmada “Gerçek anlamda sanatçının azaldığı günümüzde, fotoğraf ve resimleriyle Edirne’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan birisi olan Tayyip Yılmaz bize lütfettiği bu kitabında Edirne’yi, Kırkpınar’ı ve Selimiye’yi tüm ihtişamıyla bizlere sunmaktadır. Edirne bu kitapta 100 karakalemle, kara çizgileriyle ama aydınlık yüzüyle sonsuza kadar yaşayacaktır.” diyerek sözlerine son verdi.

Yoğun ilgi karşısında duygulanan Ressam Tayyip Yılmaz konuşmasında, çalışmasına planladığından daha fazla ilgi gösterildiğini belirterek, Edirne hakkında çok detaylı bir görsel arşive sahip olduğunu söyledi.  Yılmaz, çizim ve resimlerini ibadet sevgisi ile yaptığını söyleyerek “Ben Edirne’yi çok sevdim ama görüyorum ki Edirne de beni çok sevmiş. Elimdeki materyaller ile eski ve yeni Edirne’yi karşılaştıran başka bir çalışma hazırlamayı düşünüyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, konuşmalarından ötürü Ressam Tayyip Yılmaz’a teşekkür ederek, elinde bulunan materyallerin değerlendirilmesi aşamasında Üniversite olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Tören esnasında Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abbas Yahya, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Hafız, İstanbul Üniversitesi Arş. Gör. Eren Köksal ve Ahmet Şafak’tan oluşan müzik topluluğu katılımcılara eşsiz bir konser verdi.
Bu içerik 27.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1844 kez okundu.