ÇANAKKALE 57. ALAY SAYGI GECESİ KONFERANSI

Üniversitemiz tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale 57. Alay Saygı Gecesi” etkinliği 16 Nisan 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Sezgin, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferanstan önce Genel Kurmay Başkanlığı Askeri tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığının Üniversitemize kazandırdığı “Çanakkale Zaferi” sergisi gezildi.

Trakya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Cihad Veysel Aki yaptığı açılış konuşmasında etkinlik ile ilgili bilgiler vererek “Çanakkale’yi anmak yetmez, anlamak gerekir” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu 57. Alayın vefakârlığı tarih sayfalarına yazdığını belirterek Çanakkale’yi anlamanın önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı Devletinin son dönemlerini paylaştığı konuşmasında Çanakkale’nin bir açık hava müzesi olduğunu söyledi. Çanakkale ruhunun gençlere aşılanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Çanakkale savaşının bir tarih bilinci yaratması gerektiğini ifade etti. Konuşmanın sonunda Çanakkale Oratoryosu sahne aldı.
Bu içerik 17.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1259 kez okundu.