BALKAN MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Halk Dansları Türkiye Finali yarışmaları 26-30 Nisan tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 15 üniversitenin yarıştığı finallerin ilkinde üniversitemiz Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu Stilize Dal'da Edirne yöresi danslarıyla tüm üniversiteleri geride bırakarak 91.65 puan ile Türkiye Üniversiteler Arası Halk Dansları Stilize Dal Türkiye Şampiyonu oldu.

Organizasyonun Artistik Dal kategorisinde ise 16 üniversitenin yarıştı. Üniversitemiz Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu klarnet virtüözü Hüseyin Delen ve dünyaca ünlü Koçani Orkestrası'nın çaldığı canlı müzik performansıyla  Silivri yöresi danslarıyla 90.61 puan alarak Türkiye Üniversiteler Arası Halk Dansları Artistik Dal Türkiye 4.'sü oldu.

Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu'nun elde ettiği başarı, yaklaşık 50 yıldır düzenlenen bu organizasyonda Trakya Bölgesi'nin en büyük başarısı oldu.

Bu içerik 02.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 929 kez okundu.