BALKAN ARBORETUMU AĞAÇ DİKİM TÖRENİ

Hayat Ağacım Projesi kapsamında Balkan Arboretumu’nda 09 Mart 2016 tarihinde ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yener Yörük,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Dekanlar, akademisyenler, idari personel, İlimizden ilköğretim öğrencilerive öğretmenleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Rektörümüz etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmasında, Balkan Arboretumunun gelişen yüzüne dikkat çekerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Proje kapsamında Balkan Arboretumunda Lüleburgaz, Keşan ve Edirne Orman Fidanlık Bölge Müdürlüklerinden temin edilen 900’ e yakın adet ağaç temin edildiğini söyleyen Rektörümüz, bu ağaçlarının çoğunun dikiminin tamamlandığını söyledi. Rektörümüz Üniversitemizin çevreci Üniversite misyonuna uygun olarak  “Biz de üniversite olarak 1 Ocak itibariyle EBY sistemimiz ile her gün 403.663 sayfa kağıdı ve yaklaşık 50 tane ağacı kurtarmaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar önceden belirlenmiş yerlere ağaç dikti. Ağaç dikimi ve gerçekleştirilen çalışmalar ile bölgenin endemik bitkilerinin de olduğu bir alan oluşturulmuş ve bölgenin peyzaj düzenlemesi yapılmış oldu.
Bu içerik 09 Mart 2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1317 kez okundu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET

Makedonya Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arber Çeliku ile birlikte 19 Eylül 2017 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar da katıldı. Bir sonraki toplantısı..

YENİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon dersi gerçekleştirildi. 18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof.Dr. Ali Kemal Özdemir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Er ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Tekbaş Atay ile Fakültemiz Öğretim Üyeleri katıldı.Fakültemize yerleşen öğrencil..