AKADEMİSYENLERİMİZİN PROJELERİ İNOVASYON ZİRVESİNDE SERGİLENDİ

Mimar ve Mühendisler Grubu'nun öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı'nın destekleri ile 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1. Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nde Trakya Teknopark Genel Müdürü Barış Kocabıyık, Trakya TTO Patent Uzmanı Burcu Denel Karadeniz ve Üniversite Sanayi İşbirliği Uzman Yardımcısı Barış Karol bulundular.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden, üniversite öğretim üyelerinin geliştirdiği, yatırıma dönüşecek, seçilmiş 180 inovatif proje ve prototipin sergilendiği zirvede Üniversitemizden “Balık Davranışlarıyla Su Kalite Değerlendirme Sistemi” projesiyle Doç. Dr. Utku Güner, “Çubuklu Şakül Sistemi” projesiyle Doç. Dr. Hüseyin İnce, “Hibrit Güneş Kulesi” projesiyle Yrd. Doç. Dr. Doğan Eryener ve Arş. Gör. Dr. Hacer Akhan, “Ürün Son Kullanım Tarihini Dinamik Olarak Belirleyen Cihaz” projesiyle Prof. Dr. Şaban Gürcan, “Otomatik Kayar Kapı Sistemleri için Yeni Bir Doğrusal Motor Tasarımı” projesiyle Öğr. Gör. Yusuf Avşar ve Öğr. Gör. Emrah Aydın katılım sağladılar.

Trakya Kalkınma Ajansı destekleriyle, Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi öğretim üyelerinin projeleri ile Trakya Bölgesini temsil ettiği organizasyonda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin stantlarımızı gezerek projelerimiz hakkında bilgiler aldılar.
Bu içerik 02.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1210 kez okundu.