9. ULUSLARARASI BALKAN EĞİTİM VE BİLİM KONGRESİ BAŞLADI

Trakya Üniversitesi, Ss. Cyril ve Methodius Üniversitesi, Zagreb Üniversitesi, Stara Zagora Trakya Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen 9. Uluslararası Balkan Eğitim ve bilim Kongresi 16 Ekim 2014 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde başladı.
Kongrenin açılışına Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Dekanlar, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.
Açılış töreni, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin konseri ile başladı. Konserin ardından Trakya Üniversitesi tanıtım filmi izlendi ve Halk oyunları topluluğu bir gösteri gerçekleştirdi.
Kongrenin açılış konuşmaları Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, Ss. Cyril ve Methodius Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vlado Timovski, Zagreb Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İvan Prskalo, Stara Zagora Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Krasimira Mutafchieva ve Rektör Prof. Dr. Yener Yörük tarafından gerçekleştirildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük konuşmasında 4 Üniversitenin ortaklığında olağan olarak her yıl düzenlenen Uluslararası Balkan Eğitim Ve Bilim Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, 36 Üniversitenin katılımı ile kurulan Balkan Üniversiteler Birliği üyesi Stara Zagora Trakia Üniversitesi ve Ss Cyril and Methodius Üniversitesi de bu kongrede görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Rektörümüz katılımcıların kendisine, “Programlar beklenen sonuçların ulaşılmasını sağlıyor mu”,  “Öğrencilerin ön yargısız kalıcı değer yargılarını nasıl geliştirebiliriz, “Yeni neslin gereksinimleri doğrultusunda eğitim ve öğrenimi desteklemek için ne gereklidir” sorularını sormamız gerekmektedir dedi.
Rektörümüz bu kongrede “Filibe’den gelen Meriç Nehri’nin Edirne’ye akması gibi, bu bilgi paylaşımı da katılımcılar arasında akacaktır” dedi. Rektörümüz kongrenin yeni ufuklar, yeni fikirler paylaşmak açısından bir fırsat olacağını söyleyerek tüm katılımcılara başarılar diledi. 
Bu içerik 16.10.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1685 kez okundu.