7/24 AÇIK KÜTÜPHANEMİZE BÜYÜK İLGİ

Merkez Kütüphanemiz 2012 yılından beri sürdürülen ve Balkanlarda ilk olma özelliğini taşıyan 7/24 Açık Kütüphane hizmeti ile 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında da öğrenciler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi gördü. Bu dönemde 676.178 kullanıcı ziyareti ile Edirne nüfusunun dört katına ulaşılması yaşanan talebi gözler önüne serdi. Bu dönemde ödünç materyal sayısı 41.256’ya, aktif kullanıcı sayısı da 18.588’e yükseldi.

Satın alma ve bağışlarla sürekli genişleyen Kütüphanemiz arşivinde şu an 121.980 basılı kitap, 321.986 e-kitap, 25.448 e-dergi, 6.090 basılı tez, farklı dillerde 2.100.000 e-tez, 7.747 DVD, 281 başlık elektronik Türkçe dergi ve farklı dillerde 5.500 e–gazete bulunuyor. Ayrıca üyesi olduğu TÜBİTAK, ULAKBİM ve ANKOS aracılığıyla toplamda 33 veri tabanını öğrenci ve akademisyenlerin hizmetine sunuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kütüphane bünyesindeki Edirne Kitaplığı ve Kent Varlığı Veri Tabanı gibi çalışmalarla da Edirne'nin kültür hayatına önemli katkılar sağladıklarını belirtti. Kütüphanelerin üniversite bünyesindeki önemine değinen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Merkez Kütüphanenin hizmetlerindeki artışı memnuniyetle karşıladıklarını,  kütüphane hizmetlerine büyük önem verdiklerini, önümüzdeki süreçte hizmet kalitesi ve kapasitesini daha da arttırmak için gereken çalışmaları başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Bu içerik 03 Ağustos 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 550 kez okundu.