7/24 AÇIK KÜTÜPHANEMİZE BÜYÜK İLGİ

Merkez Kütüphanemiz 2012 yılından beri sürdürülen ve Balkanlarda ilk olma özelliğini taşıyan 7/24 Açık Kütüphane hizmeti ile 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında da öğrenciler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi gördü. Bu dönemde 676.178 kullanıcı ziyareti ile Edirne nüfusunun dört katına ulaşılması yaşanan talebi gözler önüne serdi. Bu dönemde ödünç materyal sayısı 41.256’ya, aktif kullanıcı sayısı da 18.588’e yükseldi.

Satın alma ve bağışlarla sürekli genişleyen Kütüphanemiz arşivinde şu an 121.980 basılı kitap, 321.986 e-kitap, 25.448 e-dergi, 6.090 basılı tez, farklı dillerde 2.100.000 e-tez, 7.747 DVD, 281 başlık elektronik Türkçe dergi ve farklı dillerde 5.500 e–gazete bulunuyor. Ayrıca üyesi olduğu TÜBİTAK, ULAKBİM ve ANKOS aracılığıyla toplamda 33 veri tabanını öğrenci ve akademisyenlerin hizmetine sunuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kütüphane bünyesindeki Edirne Kitaplığı ve Kent Varlığı Veri Tabanı gibi çalışmalarla da Edirne'nin kültür hayatına önemli katkılar sağladıklarını belirtti. Kütüphanelerin üniversite bünyesindeki önemine değinen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Merkez Kütüphanenin hizmetlerindeki artışı memnuniyetle karşıladıklarını,  kütüphane hizmetlerine büyük önem verdiklerini, önümüzdeki süreçte hizmet kalitesi ve kapasitesini daha da arttırmak için gereken çalışmaları başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Bu içerik 03 Ağustos 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 464 kez okundu.

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

REKTÖRÜMÜZDEN İLK KAYIT

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı kayıt Merkezini ziyaret etti.  İlk Kayıt Rektörümüzden Rektörümüz Prof. Dr. Erha..

KARI KOCA TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Üniversitemiz 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı kayıtlarında renkli görüntüler yaşanıyor. Kayıtların ilk gününde Nalan Şahin Tabakoğlu ve eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu Üniversitemize kayıt yaptırdılar. Nalan Şahin Tabakoğlu Üniversitemiz Geleneksel El Sanatları Bölümüne kayıt yaptırırken eşi Ahmet Faruk Tabakoğlu Üniversitemiz Arkeoloji bölümüne kayıt yaptırdı. Konu ile ilgili konuşan Nal..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30