6. LİPİD METABOLİZMASI VE BOZUKLUKLARI EĞİTİM KURSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) tarafından Prof. Dr. Arman Tuğrul adına düzenlediği ve Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı “6. Lipid Metabolizması ve Bozuklukları Eğitim Kursu” 15 Nisan 2017 tarihinde Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. Kursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda TEMD Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Tevfik Sabuncu bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sabuncu dernek olarak çeşitli çalışma grupları bulunduğunu ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, çeşitli zamanlarda kurslar düzenlediklerini belirtti. Prof. Dr. Sabuncu ayrıca hekimlikte güncel değişimlerin çok olduğunu, bu kursların usta çırak ilişkisiyle tecrübelerin paylaşılmasını sağlaması açısından önemini vurguladı.

TEMD Yönetim Kurulu adına bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Fahri Bayram düzenledikleri bu eğitim kurları ile güncel bilgileri iletmek ve bu konudaki yanlış anlaşılmaların, yanlış düşüncelerin doğrusunu işinde uzman kişilerle anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Kurs için emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılı bir kurs olması temennisinde bulundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir konuşmasında, bu kursun, derneğin yaptığı en önemli aktivitelerinden birisi olduğunu belirterek burada bilgilerin doğru ellerden doğru kişilere anlatılması bakımından önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Demir “ Birinci basamakta görev yapan hekimlerimizin ve ikinci basamakta yer alan hekimlerimizin yönlendirilmesi en önemli halk sağlığı sorunlarının çözümlenmesinde birinci sırada gelmektedir. Bu nedenle çalışma grubunu ve Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği’ni kutluyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim kursu gerçekleştirildi.

YENİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Bayramlaşma Töreni 23 Haziran 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Fuaye Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, Genel Sekreter Yardımcıları Uzm. Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı ile akademik ve idari personel katıldı.   B..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2018-2022 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemizin 2018-2022 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı 22 Haziran 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Trakya Kalkınma Ajansı Sekreteri Mahmut Şahin, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcıları Uzm. Ahmet Sezgin ve &Oum..