6. LİPİD METABOLİZMASI VE BOZUKLUKLARI EĞİTİM KURSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) tarafından Prof. Dr. Arman Tuğrul adına düzenlediği ve Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı “6. Lipid Metabolizması ve Bozuklukları Eğitim Kursu” 15 Nisan 2017 tarihinde Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. Kursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda TEMD Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Tevfik Sabuncu bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sabuncu dernek olarak çeşitli çalışma grupları bulunduğunu ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, çeşitli zamanlarda kurslar düzenlediklerini belirtti. Prof. Dr. Sabuncu ayrıca hekimlikte güncel değişimlerin çok olduğunu, bu kursların usta çırak ilişkisiyle tecrübelerin paylaşılmasını sağlaması açısından önemini vurguladı.

TEMD Yönetim Kurulu adına bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Fahri Bayram düzenledikleri bu eğitim kurları ile güncel bilgileri iletmek ve bu konudaki yanlış anlaşılmaların, yanlış düşüncelerin doğrusunu işinde uzman kişilerle anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Kurs için emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılı bir kurs olması temennisinde bulundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir konuşmasında, bu kursun, derneğin yaptığı en önemli aktivitelerinden birisi olduğunu belirterek burada bilgilerin doğru ellerden doğru kişilere anlatılması bakımından önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Demir “ Birinci basamakta görev yapan hekimlerimizin ve ikinci basamakta yer alan hekimlerimizin yönlendirilmesi en önemli halk sağlığı sorunlarının çözümlenmesinde birinci sırada gelmektedir. Bu nedenle çalışma grubunu ve Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği’ni kutluyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim kursu gerçekleştirildi.

NOBEL ADAYI PROF. DR. TURHAN NEJAT VEZİROĞLU’NDAN ÜNİVERSİTEMİZ ÇALIŞMALARINA DESTEK

Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği dünya çapındaki isimlerden biri, Hidrojen Enerjisi konusunda dünyanın bir numaralı otoritesi ve bilimsel çalışmaları sebebiyle 2000 yılında Nobel’e aday gösterilen Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu ve eşi Dr. Ayfer Veziroğlu ile Trakya Üniversitesi’nde temiz enerji teknolojileri ve sürdürülebilirlik çalışmalarının bölgesel bazda geliştirilmesi konularını k..

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

REKTÖRÜMÜZDEN İLK KAYIT

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı kayıt Merkezini ziyaret etti.  İlk Kayıt Rektörümüzden Rektörümüz Prof. Dr. Erha..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30