6. LİPİD METABOLİZMASI VE BOZUKLUKLARI EĞİTİM KURSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) tarafından Prof. Dr. Arman Tuğrul adına düzenlediği ve Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı “6. Lipid Metabolizması ve Bozuklukları Eğitim Kursu” 15 Nisan 2017 tarihinde Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. Kursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda TEMD Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Tevfik Sabuncu bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sabuncu dernek olarak çeşitli çalışma grupları bulunduğunu ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, çeşitli zamanlarda kurslar düzenlediklerini belirtti. Prof. Dr. Sabuncu ayrıca hekimlikte güncel değişimlerin çok olduğunu, bu kursların usta çırak ilişkisiyle tecrübelerin paylaşılmasını sağlaması açısından önemini vurguladı.

TEMD Yönetim Kurulu adına bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Fahri Bayram düzenledikleri bu eğitim kurları ile güncel bilgileri iletmek ve bu konudaki yanlış anlaşılmaların, yanlış düşüncelerin doğrusunu işinde uzman kişilerle anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Kurs için emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılı bir kurs olması temennisinde bulundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir konuşmasında, bu kursun, derneğin yaptığı en önemli aktivitelerinden birisi olduğunu belirterek burada bilgilerin doğru ellerden doğru kişilere anlatılması bakımından önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Demir “ Birinci basamakta görev yapan hekimlerimizin ve ikinci basamakta yer alan hekimlerimizin yönlendirilmesi en önemli halk sağlığı sorunlarının çözümlenmesinde birinci sırada gelmektedir. Bu nedenle çalışma grubunu ve Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği’ni kutluyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim kursu gerçekleştirildi.

YENİ “SAĞLIKLI BİR NESİL SAĞLIKLI BİR GELECEK” SÖYLEŞİSİ

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeşilay Topluluğu tarafından organize edilen “Sağlıklı Bir Nesil Sağlıklı Bir Gelecek”  adlı söyleşi 24 Nisan 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, akademisyenler ile Edirne Yeşilay Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç ve öğrenciler katıldı. Progr..

YENİ 23 NİSAN REKTÖRÜ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE UZAY ÇALIŞMALARINI BAŞLATIYOR

Üniversitemiz Anaokulu öğrencileri 21 Nisan 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşen ziyarette Rektörümüz çocuklar ile sohbet ederek hediyeler dağıttı.Rektörümüzün sorduğu bilmeyece doğru cevap vererek Rektörlük koltuğuna oturan öğrencimiz astronot olmak istediğini ifade etti. &O..