2016-2017 YÜKSEKÖĞRETİM AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ

Türk Yükseköğretim tarihinde "ilk kez" üniversitelerin akademik yılı açılış töreni Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifleriyle YÖK himayesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlendi. Törene Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcılarımız ve Üniversitemiz Senatosu üyelerinden oluşun 10 kişilik heyet katıldı.

Törende YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç bir konuşma gerçekleştirerek 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninin Ülkemiz açısından çok önemli ve özel bir gün olduğunu ifade etti.

Törende konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen bu açılış töreninin bir ilk olduğunu, her yıl devam ederek geleneksel bir hal alacağına inandığını belirtti. Üniversitelerimizin Ülkemizin kalkınmasındaki rolüne dikkat çeken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan "Kalkınma Bakanlığımız, 2016 yılı için birçok çalışmaya ayırmış olduğu bütçe 4,2 milyar iken bu yıl 2017 için 5,1 milyar ayırmış durumda. Bu artış yüzde 21'e tekabül etmektedir. Bu da yine aynı şekilde bu sürece ne tür bir önem verdiğinin ifadesidir." dedi. Cumhurbaşkanımız, gelinen noktada üniversite sayıları ile öğretim elemanı ve öğrenci sayılarıyla yükseköğretimde yatay büyümede hedeflere ulaşıldığını, artık dikkatleri dikey büyümeye çevirmek gerektiğini belirterek bunun için YÖK'ten bağımsız ve şeffaf bir "Kalite Kurulu" oluşturulmasını beklediğini söyledi.

Bu içerik 19.10.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1864 kez okundu.