2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK TÖRENİ

Diş Hekimliği Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Töreni 22 Kasım 2016 tarihinde Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Süleyman Lale, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, Genel Sekreter Yardımcısı Uzm. Ahmet Sezgin, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Üniversitemiz tanıtım filmiyle devam etti. Tanıtım filmi ardından Trakya Üniversitesi Konservatuvarı tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Törende arkadaşları adına bir konuşma gerçekleştiren, fakülteye birincilikle giren Halis Ozan Ünal “Her şeylerini bizler için feda eden ailelerimize ve üzerimizde büyük emeği olan hocalarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir konuşmasında “Bu sene ikincisini düzenlediğimiz bu töreni özellikle 22 Kasım’da gerçekleştirdik. Çünkü 22 Kasım Diş Hekimliği günü. Ülkemizde ilk Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluş tarihidir. Bugün Ülkemizde 73 Diş Hekimliği Fakültesi bulunmakta. Biz de 2012 yılında kurulmuş genç bir fakülteyiz. Beyaz önlüğün anlamı hekimliği temsil eder. Beyaz en kolay kirlenen renktir. Sizlerin de bu rengi kirletmeden ilk günkü gibi pırıl pırıl kullanacağınıza inanıyorum. Bu sene 2. sınıfımızda 152 öğrencimiz var. Sizler 3. ya da 4. sınıfa geçtiğinizde teknik imkanlarla dolu yeni binamızda eğitiminize devam edeceksiniz. Rektörümüze verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. ” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tüm diş hekimlerinin 22 Kasım Diş Hekimliği Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında “Trakya Üniversitesi 1982 kurumlu Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitelerini bünyesinden çıkarmış, 700’ün üzerinde öğretim üyesi ve 47 bini aşkın öğrencisiyle bir dev. Diş Hekimliği Fakültesi yeni kurulmuş olsa da çok önemli bir kültürün devamı olarak kurulmuştur. Kurucu Dekanımıza ve ilk gelen öğretim üyelerimize özellikle çok teşekkür ediyorum. Çünkü onların gerçekten çok üstün bir gayreti oldu. Edirne’de büyük bir memnuniyetle karşılanan Diş Hekimliği Fakültemiz, öğretim üyesi seviyesinde halka hizmet etmektedir. Sizler mesleğinizi hocalarımızdan en iyi şekilde öğrenerek mezun olacaksınız. Sizin enstrümanınız yaratılanların en şereflisi olan insandır. Bir insanın sızısını dindirmek, bir derdine çare bulmak her türlü para, her türlü menfaatten daha önemlidir. Her zaman daha yüksek idealleriniz olsun. Bu işi çıkar, para ve mevki için asla düşünmeyin. Bir insanın sızısını dindirdiğinizde bu sizi yücelttiği gibi ailenizi ve hocalarınızı da yüceltecektir. Bu uğurda bu amaçla çalışmanızı dilerim.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu fakülteye birincilikle giren Halis Ozan Ünal’a önlüğünü giydirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Yekta Saraç’ın gönderdiği Tebrik Mektubu’nu verdi. Ardından protokol ve hocalarımız öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesi ile tören sona erdi.
Bu içerik 22.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1634 kez okundu.