2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEYAZ ÖNLÜK TÖRENİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından her yıl yeni gelen öğrenciler için düzenlenen Beyaz Önlük Töreni 07 Eylül 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Üniversitemiz tanıtım filmi izlendi.

Törende öğrenciler adına 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Tıp Fakültesi’ne birinci sıradan giren Mustafa Fırat Yavuz bir konuşma yaptı.
 
Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız yaptığı konuşmada, Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nin 1982 yılından bu yana Ülkemiz ve bölgemiz için binlerce nitelikli hekim yetiştirdiğini söyledi. Bu yıl Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonucunda en başarılı ilk 12 bin öğrenci arasından Tıp Fakültemizin tercih edildiğini belirtti. Ülkemizden 210 ve yurt dışından gelen 18 uluslararası öğrencinin 6 yıl sonra Trakya Üniversitesi’nden kaliteli, araştıran ve insanlığa hizmet sunmaktan gurur duyan hekimler olarak ayrılacaklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdiği konuşmasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Töreni’nin artık gelenekselleştiğini söyledi. Üniversitemizin 2 bin yabancı öğrenci sayısı ile “uluslararası bir üniversite unvanının” hakkını verdiğini söyledi. Üniversitemizin tıp eğitimi konusunda güçlü adımlar attığını belirten Rektörümüz, Tıp Fakültesi için yapılan yeni eğitim binasının en yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi. Üniversitemizin sağlık alanındaki gücünün bina ve betondan değil çok kaliteli bir akademik kadrodan geldiğini söyleyen Rektörümüz, emekleri için de tüm hocalarımıza teşekkür etti.

Genç hekim adaylarına tavsiyelerde bulunan Rektörümüz “Bir hekim adayı olarak her zaman talepkar olun, talebe hocasından sürekli yeni bilgi talep edendir. Üniversitemiz gerek öğrenci kulüpleri gerek AR-GE merkezleri ile Türkiye’de en üst sıralarda yer almaktadır, bu imkanlardan faydalanın” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüzün danışmanı olduğu Tıp Fakültesi’ne birinci sıradan giren Mustafa Fırat Yavuz ile Makedonyalı öğrencimiz Ayşenur Musaoğlu’na beyaz önlüklerini giydirerek ilk tıp kitaplarını hediye etti.

Ardından bütün öğrencilere beyaz önlükleri protokol tarafından giydirildi.
 
Bu içerik 07.09.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 4961 kez okundu.