19. ASIRDA TÜRK DÜNYASI KONFERANSI

Türk Dünyası Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen Bilecik Üniversitesi Eski Rektörü ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Özcan’ın konuşmacı olarak katıldığı 19. Asırda Türk Dünyası Konferansı 04 Mayıs 2016 tarihinde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Prof. Dr. Yener Yörük, Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Sezgin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan konferansta konuşmacı Prof. Dr. Azmi Özcan Avrupa’nın 16 -  19. yüzyıldaki sömürgecilik faaliyetleri ve sonuçlarına değindiği sunumda Rusya’nın Türk Dünyasının gelişmesi ve birleşmesi üzerindeki etkilerine değindi. Avrupa ve Rusya’nın siyasi tutumu yüzünden Türk Dünyasının parçalanarak birleşemediğini söyleyen Prof. Dr. Özcan, Türk Dünyasının büyük bir birleşme sağlayabilmesi için alfabe, fikir ve felsefe birliği yapması gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Özcan, 1990’lı yıllarda Sovyetler Birliği’nin dağılması ile Türk Dünyasının parçalanması hakkında değerlendirmelerde bulunarak bu sürecin Ülkemiz politik ve kültürel durumuna yansımalarına dikkat çekti.

Konferansın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Prof. Dr. Azmi Özcan’a Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin ürettiği Muradiye Cami altıgen çinisini hediye etti. Etkinlik soru cevap kısmı ile devam etti. 
Bu içerik 04.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 948 kez okundu.