10. ULUSLARARASI MİMAR SİNAN SEMPOZYUMU

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin "Komşuluk" temasıyla düzenlediği 10. Uluslararası Sinan Sempozyumu Açılışı 28 Nisan 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Amfisinde gerçekleştirildi.

Programa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven, sivil toplum örgütleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven kentleşme, okullaşma ve çalışma olanaklarının kentsel bütçe ekonomisiyle ilgili olduğunu ifade etti. Bu sene kentlerde ölçülemeyen değerlerden ’komşuluk’ temasını ele aldıklarını belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Selimiye Camisi’nin gölgesinde bu etkinliği gerçekleştiriyor olmanın anlamlı olduğundan bahsederek “İşlenen tema insana dair. Dar sokaklardan oluşan, çocukların oynadığı, komşuluğun kuvvetli olduğu herkesin birbirinin derdini bildiği yerlerin tükenmesi sebebiyle modernite bizi  ‘komşuluk’ kavramından uzaklaştırdı. Bu sempozyumun komşuluk kavramı yeniden ortaya çıkartmaya yardımcı olacaktır.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşmasının ardından Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Mimari Proje Yarışmasına katılan tasarımlar incelendi.
Bu içerik 28.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 490 kez okundu.