I. BÖLGESEL ERASMUS PLUS TOPLANTISI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) bünyesinde yer alan üniversitelerin katılımıyla düzenlenen “I. Bölgesel Erasmus Plus Toplantısı” 01 Haziran 2017 tarihinde Kırklareli Üniversitesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemiz, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesinin Erasmus Kurum Koordinatörleri ile personelleri katılım gösterdi.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi personellerinden Uzman İlkay Kaleli, Üniversitemizin yürütmekte olduğu KA103, KA107 ve KA108 projeleri ile ilgili bilgi verdi ve katılımcılar ile fikir alışverişinde bulunuldu. KA108 projemiz, yeni kabul edilmiş olup Trakya Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Kırklareli Sanayi ve Ticaret Odası da projede paydaş olarak yer almakta ve bu kapsamda 10 öğrenci ve 5 personel hareketlilikte bulunması planlanmaktadır. Bu toplantının ikincisinin Ekim ayında Trakya Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verildi.

Katılımcı üniversitelerin “Erasmus Plus” çalışmaları hakkında genel bilgilendirmelerin de yapıldığı toplantının ardından Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ziyaret edildi. Erasmus Kurum Koordinatörleri ve personellerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür; uluslararası ilişkilerin üniversitelerin gelişmişlik göstergelerinden biri olduğunu ve bu konuya büyük önem verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Şengörür, “Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteler olarak daha çok bir araya gelmeli ve daha çok proje yapmalıyız.” dedi.

Ziyaretin sonunda Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür; Namık Kemal Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. H. Ersin Şamlı, Trakya Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Uzm. Ali Emrah Tokatlıoğlu’na günün anısına plaket takdim etti.
Bu içerik 05.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1152 kez okundu.