Trakya Üniversitesi, öğrenci odaklı karar alma ve yönetim erkinde öğrenci katılımına önem verme perspektifi çerçevesinde kurduğu “Öğrenci Senatosu”nun, ikinci toplantısına ev sahipliği yaptı. Temelleri bir yıl önce atılan, Üniversitemizin şeffaf ve katılımcı yönetim politikaları çerçevesinde öğrenci katkısını ön plana çıkarmayı hedefleyen “Öğrenci Senatosu&rd..

Trakya Üniversitesi bünyesinde Trakya ve Balkanlar'da çok sesli müziğe olan ilgiye cevap verebilmek, oda müziği projeleri yürütmek ve genç müzisyenleri desteklemek amacıyla kurulan Trakya Üniversitesi Ensemble, ünlü keman virtüözü Prof. Cihat Aşkın'ın hazırlayıp sunduğu "Radyo-3 Atölyesi" isimli programa konuk oldu.TRT İstanbul Harbiye Mesut Cemil Stüdyosunda gerçekleşen programda Dr. Ö..

Erişilebilirliğin bir hak olduğu ilkesiyle çalışmalar yapan Trakya Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Ana Bilim Dalı öğrencileri ile “engellilerin yardım nesnesi değil hak öznesi” olduğu bilinciyle farkındalık çalışmalarına devam ediyor.Trakya Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi ve Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bili..

Türk dilini, edebiyatını, tarihini, maddi ve manevi kültür özelliklerini araştıran Türkoloji’nin önemli isimleri Trakya Üniversitesinde ağırlandı. Kosova, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Romanya’nın yanı sıra Türk topluluklarının yoğun olarak yaşadığı Ukrayna ve Moldova gibi ülkelerden de uluslararası çapta önemli Türkologların katıldığı; Trakya Üniversitesi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Top..

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Buğday” temalı jürili karma sergi, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden katılımcıların eserlerinden geniş çaplı seçkinin yer aldığı serginin açılışına ilgi yoğun olurken dokumadan tekstile; baskıdan resim, heykel..

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi Yeliz Yeşil ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Nilüfer Serinikli davetli konuşmacı olarak Polonya’da Lomza’da bulunan “Janski University Based In Lomza”da konferans gerçekleştird..

Kültür varlıklarının tanıtılması, eserlerin korunması ve sağlıklı şekilde gelecek kuşaklara aktarılabilmesi konusunda bilinçli bir kamuoyu oluşturulması amacıyla her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası kapsamında Avrupa Müzeler Gecesi'nde Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 18 Mayıs 2019 Cumartesi günü 23.00’e kadar açık olacak ve 19:00 ile 23:00 saatleri ..

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu tarafından “Dünya Astım Günü” kapsamında Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde astım farkındalığını artırmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Dünya Astım Günü'nde GARD kapsamında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türk Toraks Derneği ve Türkiye Ulusal Allerji ve K..

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Mikrokosmos” temalı Hindistan Uluslararası Baskıresim Değişim Programı Koleksiyon Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün Uluslararası Baskıresim Değişim Programı IPEP INDIA 2018 tarafından seçilen “Hakikat” adlı eserinin de yer aldığı ve Amerika, Avusturalya, Portekiz, Finlandiya, Meksika ve Rusya gibi..

Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kamu-Üniversite ve Sanayi İşbirliği (KÜSİ), Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (TÜTAGEM), Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. Edirne TİM-TEB Girişim Evi ortaklığı ile Mühendislik Fakültesinde “Teknolojiye Köprü Bilgilendirme Toplantısı” düz..

TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi ve Trakya Üniversitesi iş birliğiyle ulusal bilimsel yayın kalitesinin artırılması ile TR Dizin eğitimi vermek amacıyla 06 Mayıs 2019’da “TR Dizin Bölgesel Editör Çalıştayı” düzenlendi. Bilimsel dergi editörleri, kurul üyeleri ve yayıncılara yönelik düzenlenen çalıştayda, TR Dizin kriterleri ve süreçleri, açık bilim, editörlük, hakem..

Türkiye'nin ilk aile hekimliği ana bilim dalı olma özelliğini taşıyan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde geleneksel olarak düzenlenen “8. Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi” gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda düzenlenen basın toplantısının ardından Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongre aç..