Makedonya’nın Üsküp şehrinde yer alan Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi’nin daveti ile Kulturnu Informativen Centar Sergi Salonun’da gerçekleştirilecek olan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Ayhan Çetin’e ait ‘Explosion’ isimli kişisel resim sergisi ile Yrd. Doç. Dr. Ersan Sarıkahya’ya ait ‘Exhaustion’ isimli kişisel gra..

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..

Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği ile Üniversitemiz ev sahipliğinde 05 Şubat 2018 tarihinde “Trakya Bölgesinde Bulunan Üniversiteler Uluslararası Öğrenci Çalıştayı” gerçekleştirildi. Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Üniver..

Anayasa Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret etti. Ödüllü müzeye gerçekleştirilen ziyarete Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin katıldı. Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyete Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yrd. ve Sultan II. Bayezid K&..

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler’den oluşan heyetimiz, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Eğitim Danışmanı Koray Hasan ile 24 Ocak 2018 tarihinde, Gümülcine ve İskeçe Türk Birliği Eğitim Danışmanı Cemali Tahir ile  25 Ocak 2018 tarihinde bir araya gelere..

Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, 1-3 Şubat 2018 tarihleri arasında Arnavutluk Elbasan’daki University of Elbasan "Aleksandër Xhuvani" Yunanistan Atina’daki National and Kapodistrian University of Athens ve Makedonya Tetova’daki Tetova State University’i ziyaret etti. Arnavutluk “Alexander Xhuvani” Elbasan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Skender Topi, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sotir..

Rektör yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun’un da hocalarından olan, Edirne ve üniversitemizi üç kez ziyaret eden, yayınladığı onlarca kitap ve 700’e yakın makale ile Medline veritabanına göre aktif çalıştığı 2001 yılında Kulak Burun Boğaz (KBB) alanında dünyanın en üretken bilim insanı olan Prof. Dr. Mirko Tos, 87 yaşında, Danimarka’da vefat etti. Cenazesine, Ülkemiz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. C..

1997 yılında ziyaretçi kabulüne başlayan Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinin ziyaretçi sayısı her yıl bariz bir şekilde artıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yönetimiyle müzenin sunum şekli günden güne yenilikler kazanıyor. Müzemiz farklı alanlarda sergiler, konserler ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yaparken ilkokul öğrencisinden devlet erkânının h..

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde 16-17 Ocak 2018 tarihleri arasında Roman çocukların eğitime devamlılığını sağlamak amacıyla çalıştay gerçekleştirildi. Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen Roman Çalıştayı açılışına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in yanı sıra Bakan Müşav..

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’na 12 Ocak 2018 tarihinde 1965 yılında İsveç’te kurulmuş ve günümüzde pek çok ülkede faaliyet gösteren Education First Eğitim Kurumları’nın Türkiye Akademik İlişkiler Müdürü Gürkan Donat ve Edirne Bölge Sorumlusu Gül Belli tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretleri esnasında Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitimi, E..

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Başhekimlik Sağlık Kurulu Odası’nda 18 Ocak 2018 tarihinde Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altıay ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural tarafından “Hastane Enfeksiyonları” konulu basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı...