Türkiye’nin Balkanlara en çok hizmet veren eğitim kurumu Trakya Üniversitesi, bölge üniversiteleri ile olan iş birliğini ortak lisans programları ile daha da güçlendirerek, öğrencilere iki ayrı ülkede, uluslararası standartlarda bir eğitim olanağı sağlıyor. Kuzey Makedonya’daki Uluslararası Balkan Üniversitesi ile “Uluslararası Ortak Lisans Programı” (UOLP) çerçevesinde açılan Mimar..

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sağlığımızı etkilediği gibi aynı zamanda ülke ekonomilerine de ağır darbeler vurdu. Üretim ve ticaretin durma noktasına geldiği dünyamızda normalleşme süreçleriyle birlikte ekonomideki tehlike ve fırsatları, Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu değerlendi..

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye’nin en güçlü üniversite birliklerinden biri olan, Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden oluşan Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) rektörleri ile dijital ortamda bir araya geldi. YÖK Baş..

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından, üniversitenin uluslararası öğrencilerinin katkılarıyla yayınlanan Rumeli Köprüsü Dergisi, “Covid-19 Çevrimiçi Özel Sayısı” hazırlayarak, alanında uzman isimler ve Trakya Üniversitesi öğrencilerinin Covid-19 değerlendirmelerini okuyuculara sunmaya başladı.  Derginin çevrimiçi öz..

T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın, ilk 100 günlük icraat programı çerçevesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın işbirliğiyle 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulması ile ilgili çalışmalarla birlikte, tüm öğrencilerin eğitimlerine destek verilmesi amacıyla başlatılan “Online Deneyap Atölyeleri Projesi&rdq..

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı, bireysel ve dönüşümsel tıp alanında önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın (TÜSEB) “Bireysel ve Dönüşümsel Tıp Alanı Uygulamalı Proje İş Birliği” çağrısı kapsamında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı’nın yapmış olduğu proje baş..

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’nin tek yerel televizyonu ETV’de yayınlanan Edirne Gündemi programına konuk oldu. Programda Adem Özsoy’un sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında üniversitenin, 4.300 personeli ve 42 bin öğrencisiyle sadece Edirne ve ilçelerinde değil bölgede hatta Balkanlarda &oum..

Trakya Üniversitesi öğretim elemanları ve Sanatın Yedi Rengi Derneği (SAYRED) üyeleri ile ulusal ve uluslararası farklı sanatçıların eserlerinin bir araya getirildiği, küratörlüğünü Trakya Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Ersan Sarıkahya’nın, grup koordinatörlüğünü ise Ressam Müberra Bülbül’ün üstlendiği “Sanat Eve Sığar” Uluslararası Karma..

Tüm birimlerini uluslararası alanda akredite etme kararlılığıyla hareket eden Trakya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde 5 bölümün akreditasyonu ile büyük bir mutluluk yaşadı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden öncülüğünde başlayan akreditasyon süreçleri neticesinde, 15 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen Öğretmenlik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (E..

Yurt içi ve yurt dışında katıldığı birçok organizasyonda, Trakya Üniversitesi’nin adını gururla duyurmayı başaran Devlet Konservatuvarı, konser performanslarının yanı sıra başarılarıyla da gündeme gelmeye devam ediyor. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda eğitimlerini sürdüren lisans ve lise kademesindeki öğrencilerimizden Batuhan Işık, Yasemin Sansı, Ece Dikbıyık ve Eylül Şenel, sergiledikleri perf..

Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE), tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının akademik çevreye olan etkilerini tartışmak üzere 11-12 Haziran 2020 tarihleri arasında çevrimiçi bir seminer düzenleyecek. İki gün boyunca ayrı oturumların düzenleneceği ve Türkiye’den birçok seçkin dergi editörünün yanı sıra TÜBİTAK ve TÜBA yetkililerinin de katılacağı seminere Trak..

Edirne, geçmişten bugüne doğal güzellikleri ile yüzlerce sanatçıya ilham olmuş ve eserlerinde güzelliklerinden izler bırakmıştır. Kimi sanatçılar da bu topraklarda doğmuş ve bu topraklardan aldığı ilhamı geliştirerek sanatlarında zirveye ulaşmıştır. Bunlardan en önemlisi olarak tanımlayabileceğimiz büyük Türk heykeltıraşı İlhan Koman’ın ismiyle, Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi&rsq..