42 yıl sonra 2019 yılında, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimliği mesleğinden emekli olan İnayet Dikim Korkut, aynı yıl girdiği üniversite sınavını kazanarak Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’na yerleşti. Trakya Üniversitesi’nde 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı öğrenci kayıtları devam ederken, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sın..

2019 yılında, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olarak Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Kayra Çağ Canarslan, aynı üniversitede eğitim gören anne ve babasıyla okul arkadaşı oldu. Balkan Kongre Merkezi’ne gelerek kaydını gerçekleştiren Kayra Çağ Canarslan’ın annesi Trakya Üniversitesi Eğit..

Trakya Üniversitesinde, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı öğrenci kayıtları başladı. 19 Ağustos tarihinde, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde başlayan kayıtların ilk gününe, Trakya Üniversiteli olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler ve aileleri yoğun bir ilgi gösterirken, Balkan Kongre Merkezi'ne evraklarıyla gelen öğrenciler, yetkililerin yardımıyla kayıtlarını yaptırdı. Yeni eğitim ve öğretim yı..

Ayvalık Karagöz Sanat Evi yöneticisi, sanat danışmanı Kenan Öztürk, yüzyıllardan beri Nimri köyü geleneğinde var olan, dağlarda insanların yön bulmalarına yarayan, işaret işlevi gören, “kulluk” olarak isimlendirilen ve taşların üst üste konmasıyla yapılan anıtları bir tasarım olarak günümüz estetiğiyle yeniden hayata geçiriyor. Nimri’ye sanatsal kimlik kazandıracak bu kültü..

Trakya Üniversitesinde Fizik bölümünü ile başlayan akreditasyon rüzgârı Eğitim Fakültesinin 6 ana bilim dalında devam ediyor. Eğitim Fakültesi, tüm hazırlıklarını tamamlayarak Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yetkilendirilen Eğitim Fakülteleri Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneğine (EPDAD) akredite olmak için müracaat etti. Alman Dili Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, İngiliz..

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Dr. Hilal Keklicek, Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonu’nda Düşme Riskinde Hareket Analizleri ve Koruyucu Fizyoterapi Yaklaşımları isimli bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda düşmenin nedenleri, oluşturduğu riskler ve maliyetleri üzerinde duran Dr. Öğr. Üyesi Keklicek, Türkiye’de ilk multidisipliner çalışmayla Trakya &Uu..

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki ikili iş birliği kapsamında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 15 gün boyunca eğitim alan Tetovalı öğrenciler, sertifikalarını Rektörlük Binasında düzenlenen törenle, Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’ndan aldı. Rektör Vekili Osman Nuri Hatipoğlu törende yaptığı konuşmada, Balkan ülkelerinden gelen..

“Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Balkan Bölgesinde Uygulanması: Üniversitelerin Rolü” başlıklı konferans ve “Yükseköğretimde Kalite Kontrolü Çalıştayı”nın da gerçekleştirildiği Selanik Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde Balkan Üniversiteler Birliği 5. Toplantısı başarıyla tamamlandı. Toplantıda, 10 Balkan ülkesinden 37’si BUA üyesi..

Selanik Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 5. BUA Toplantısı’nda 2020-2021 Dönemi başkanlığı belirlendi. 2019 BUA Başkanı olan Bükreş Üniversitesi’nden sonra 2020 yılı BUA Başkanının Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi olmasına Genel Kurul tarafından yapılan oylama neticesinde oy birliği ile karar verildi. Oylama öncesinde gelecek dönem başkanlığı konusunda üniversiteler, birliğe değerli katkılar suna..

Selanik Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Balkan Üniversiteler Birliği 5. Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nın sonunda BUA 2018-2019 Dönemi Başkanı olan Selanik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkas görevi Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru’ya teslim etti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tara..

Selanik Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Balkan Üniversiteler Birliği 5. Toplantısında sunumların ardından Selanik Üniversitesi Rektörü ve Dönem Başkanı Prof. Dr. Pericles A. Mitkas, Yönetim Kurulu’nda BUA Tüzüğü ile ilgili görüşülen maddeleri Genel Kurulun onayına sundu. Bütün maddeler Genel Kurul üyeleri tarafından kabul edildi. BUA Tüzüğüne ilişki..

BUA 5. Toplantısı’nda birliğin hayata geçmesinde ve Balkanlardaki üniversitelerin bir araya gelmesinde yoğun emeklerinden ötürü Trakya Üniversitesi 6. ve 7. Dönem Rektörü Prof. Dr. Enver Duran’a “Onursal Başkanlık” verilerek ödül takdim edildi. Selanik Belediyesi Şehir Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Enver Duran, Balkanlarla akademik ilişk..