Trakya Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde düzenlenen Gönül Elçileri projesi kapsamında, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun fikriyle hayata geçirdiği “Geleceğim Sensin” projesini temsil eden 7 kişilik orkestra, Avrupa Konseyi’nde verdiği konserin ardından, Strazburg’da yaşayan Tür..

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Trakya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün (MEYOK) ortak çalışmaları kapsamında, Global Bilgi Pazarlama Danışmanlık ve Çağrı Servisi Hizmetleri A.Ş. ile “Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü” imzalandı. Rektörlük Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Trakya Üniversitesi ..

Ülkemizde 2000 yılından beri Mart ayının kolorektal kanser farkındalık ayı olması sebebiyle Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından bir konferans düzenlendi. Bireylerin kolorektal kanser hakkında bilgi ve farkındalık düzeylerinin artırılması ile davranış değişikliği oluşturulması amacıyla düzenlenen, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Doğan Albayrak&rsqu..

Trakya Üniversitesi Engelsiz Üniversite Komisyonu tarafından “Otizm Farkındalık Ayı” kapsamında “Otizmi Fark Et” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Prof. Dr. Işık Görker, Dr. Öğr. Üyesi Leyla Bozatlı ve Uzm. Dr. Seray Ağca Bilmenoğlu; Eğitim Fakültesinden Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelli..

Ülkemizde UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan ilk Sağlık Merkezi ve Üniversite Müzesi olma özelliğini taşıyan Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde aslına uygun olarak musiki nağmeleri yankılanmaya devam ediyor. Her yıl yerli ve yabancı binlerce sanat, kültür ve tarih meraklısını Edirne’ye çekerek şehrin kültür turizmine önemli katkılar sunan müzede, Te..

Trakya Üniversitesi gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaların yanı sıra bölgemizdeki sanayi kuruluşları ile ortak çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu beraberinde MEYOK Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış..

Trakya Üniversitesinin taze kanlarından Eczacılık Fakültesi büyük işlere imza atmaya devam ediyor. Edirne Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA) tarafından organize edilen ve ülkemiz ile Balkan ülkelerinden 488 katılımcı ile uluslararası düzeyde yapılan Balkan Eczacılık Öğrenci Kongresi Balkan Kongre Merkezi’nde bilimsel sunumlarla üç gün boyunca devam etti.Saygı Duruşu ve İstiklal Ma..

Trakya Üniversitesi, kalitesini uluslararası boyutta kanıtlamayı sürdürüyor. Sürekli gelişime önem veren Üniversitemiz, eğitimde standartların yükseltilmesi ve uluslararası kalitenin yakalanması amacıyla başlattığı akreditasyon süreçlerinde bir başarıya daha imza attı. Uluslararası eğitim-öğretim standartlarına sahip olan, yabancı dil eğitiminde kaliteye önem vererek farklılaşmayı amaçlayan, yıllık de..

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Kamil’in 8 ciltlik “Bulgaristan Türkleri ve Göçler: Bulgaristan Komünist Partisi Gizli Belgeleri” adlı eseri Atatürk Araştırma Merkezi tarafından yayınlandı. Doç. Dr. İbrahim Kamil, Rektörlük Makamına gerçekleştirdiği ziyaretle kitabını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim etti. Zi..

Trakya Üniversitesi, klasik müziğin nabzını tutmaya ve genç müzisyenlere ilham olmaya devam ediyor. TÜBAP kapsamında 25-29 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen Edirne Sahne Sanatları Performansları Çalıştayı’nın kapanış ve 21. Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması Açılış Konseri 29 Mart 2019’da Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’..

Trakya Üniversitesi, özel yeteneklilerin eğitiminde yeni yaklaşımlar, sürdürülen uygulamalar ve örneklerin tartışıldığı konferans ve seminerler dizisine ev sahipliği yaptı. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öncülüğünde; Türkiye’nin 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında “Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitiminde Hedef 2023 (ÖYEH)” konulu konferanstan ve devamında iki gün süren &l..

Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM), büyük bir çevre sorunu olan plastik konusunda farkındalık yaratmak, alternatifler sunmak ve özellikle çocuklar ile gençleri bu konuda eğitmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Bu etkinlikler kapsamında ilk olarak Trakya Üniversitesinden gönüllü öğretim üyeleri ve çevre dostları, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yükseko..