Ülkemizin özgürlüğünün ve bağımsızlığının sembolü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusu, Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrasının notalarıyla yaşanıyor. Ulusal ve uluslararası birçok platformda vermiş olduğu konserlerin yanı sıra özel ve anlamlı günler için hazırlanan konserlerle de büyük beğeni toplayan Balkan Senfoni Orkestrası, birbirinden değerli eserleri Cumhuriyet için ..

Cumhuriyetin bir simgesi olarak Trakya Üniversitesi tarafından gelenekselleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fidan Dikim Töreni, Karaağaç Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Genel Sekreter ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi,..

Romanya Türk Demokrat Birliği Üyeleri, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Rektörlük Yönetim Kurulu Odasında Romanya’dan gelen heyeti ağırlayan Rektör Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi olarak Romanya ile var olan ilişkileri daha da güçlendireceklerini ve Trakya Üniversitesi’nde Rumen Dili ve Edebiyatı Bölümü açacaklarını söyledi. Romanya ..

“1. Uluslararası Edirne Kırmızısı e-Sempozyumu”nun ikinci oturumu, Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Gönenç Güler moderasyonunda gerçekleşti. Edirne Kırmızısının moda, tarih ve tekstil alanlarında değerlendirildiği oturumda İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Karadağ “Türk Kırmızısı Re&cc..

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “1. Uluslararası Edirne Kırmızısı e-Sempozyumu” 20 Ekim 2020 Salı günü iki ayrı oturumda gerçekleşti. İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Karadağ’ın moderasyonunda gerçekleşen birinci oturumda Edirne Kırmızısı; eczacılık, turizm ve kimya gibi farklı disiplin..

Uluslararası literatürde Fransızca ismi “Rouge d’Andrinople” olarak anılan Edirne Kırmızısını kent kimliğine kazandırmak adına bilimsel, kültürel, sanatsal ve birçok alanda çalışmalar başlatan ve bu doğrultuda Edirne Kırmızısı Stratejik Planı oluşturan Trakya Üniversitesi, stratejik planın bir parçası olan “Bilimsel-Akademik Çalışmalar” kapsamında 20 Ekim 2020 Salı günü &ldquo..

Kosova’da bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem, Basın Danışmanı Öğr. Gör. Kıvanç Ada ile birlikte Trakya Üniversitesi’nin uluslararası mezunlarından, Kosova B&oum..

Türkçe’nin en nezih ve latif haliyle konuşulduğu ülkelerden biri olan Kosova’daki Hasan Priştine Devlet Üniversitesi’nin Filoloji Fakültesi çatısı altında faaliyet gösteren ve Trakya Üniversitesi ile 2+2 ortak lisans programı bulunan Türkoloji Bölümü, Priştine’deki dersliklerinde Trakya Üniversitesi heyetini ağırladı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İ..

Balkanların en köklü iki üniversitesi, Trakya ve Kosova Hasan Priştine Üniversitleri güç birliğini sürdürüyor. Bir dizi görüşme için Kosova’da bulunan Trakya Üniversitesi heyeti, Kosova Hasan Priştine Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Naser Sahiti’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Türk Dili ve Edebiyatı 2+2 Ortak Lisans Programı, Balkan Üniversiteler Birl..

Balkanlar yükseköğrenimini buluşturan ve ortak hedeflere yönelten Trakya Üniversitesi, Prizren Üniversitesi’ne (Universitetit të Prizrenit Ukshin Hoti) bir ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir..

Ülkemizin bağımsızlığının damgası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Trakya Üniversitesinde Cumhuriyet Bayramı Konseri ile kutlanıyor. Balkanların en büyük senfoni orkestrası Balkan Senfoni Orkestrası Prof. Ahmet Hamdi Zafer'in yönetiminde eşsiz bir konsere daha imza atmaya hazırlanıyor. Konserde, Türk ve Batı müziğinin ünlü bestekârlarının seçkin eserlerinin yanı sıra marşlar ve düzenlemesi Trakya Üniversitesi ..