Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, “Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ İlleri 2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı”na katılmak üzere Edirne’ye gelen Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti..

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın adı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin Yakutiye İlçesi’nde yaptırılan eğitim merkezine verildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden, bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde akademisyenlik yap..

Trakya Üniversitesi’nin, tıp alanındaki eğitim ve araştırma projeleri, patent üretimi ve buluşlarla birlikte hasta sağlığı açısından, bölgede çok önemli bir fark yaratacak iki dev projesine, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından fizibilite desteği verildi. Trakya Kalkınma Ajansı’nın fizibilite desteği sayesinde ilk adımları atılan “Trakya Üniversitesi Laparoskopik ve Robotik Cerrahi Eğitim ve Araştırma Merkezi” ..

Ramazan aylarında, televizyonlarda büyük bir ilgi ve beğeniyle izlenen, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Diyanet İşleri Başkanı Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karataş, Özbekistan Taşkent Finans Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azamjon R. Rakhmanov’la birlikte, Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret etti. Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Prof. D..

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ve Edirne Valiliği’nin iş birliğiyle Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından ikincisi organize edilen “Kültür Mirası Atölyesi”nde, “Bir Osmanlı Kenti Edirne’nin Suları ve Su Yapıları” başlıklı atölye çalışmasının açılışı gerçekleştirildi. Osmanlı dönemindeki Edirne’nin su yapıları ve şehrin sularıyla olan ilişk..

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü tarafından bu yıl ilki düzenlen ve Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “I. Uluslararası Balkan Kimya Kongresi” başladı. Başkanlığını Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kaçan’ın üstlendiği, 21 ülkeden 50’si uluslararası olmak üzere 564 katılımcının, 109 bildiri ve 192 post..

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Sözcüsü Cemal Bekle ile Balkan Romanlar Birliği (BAROM) Başkanı Bahattin Ulusoy, Edirne Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EDROM) Başkanı Erdinç Çekiç vd Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Sezgin Kaplan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret et..

Tıp öğrenimlerine 10 Eylül’de gerçekleştirilen “Beyaz Önlük Töreni”yle başlayan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yeni öğrencilerine, “Uyum Programı” kapsamında, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk dersini, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dr. Ratip Kazancıgil Derslik Binası’nda verdi. İlk derse, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dekan Yardım..

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu’nun idari çalışanlarından, 57 yaşındaki Sabri İşkan, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olarak, çalışanı olduğu okulun Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’na yerleşti. Balkan Kongre Merkezi’ne gelerek kaydını gerçekleştiren Sabri İşkan, aynı zamanda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine devam eden..

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi himayesinde bu yıl 6.’sı düzenlenen ve Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Uluslararası Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Sempozyumu’nun (ITTES 2018) açılışı gerçekleştirildi. Onursal Başkanlığını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yaptığı ve 150’den fazla katılımcı..

Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Trakya Ünversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’nün, “üniversite-sanayi iş birliği” kapsamında yürüttüğü ortak çalışmalar sonucunda; Kariyer Merkezi İşveren Portalı üye firmalarından Lila Group’un katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Lila Group'u temsilen TPM ve Teknik Eğitim Kıdemli Uzmanı Murat Saka'nın yanı sıra Trakya Ü..

Trakya Üniversitesi’nin, 1974 yılından bu yana değerli hekimler yetiştiren Tıp Fakültesi’nin, yeni öğrenciler için düzenlediği “Beyaz Önlük Töreni”, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Cem Uzun, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr...