“YILDIZ KAŞİFLERİ DOĞA EĞİTİMİ’’ TAMAMLANDI

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında desteklenen “Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi’’ projesi, 2-6 Temmuz 2018 tarihleri arasında, Kırklareli Yıldız Dağları Doğa Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Utku Güner'in proje yürütücüsü olduğu ekipte, Prof. Dr. Murat Yurtcan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Necmettin Güler, Mustafa Elibol, Aslıhan Dikmen, Rukiye Demir, Erdal Güllü, Ali Ay, Nevin Elibol, Ayşe Karaman, Zekeriya Yıldırım, İbrahim Yeşilova, Cansu Dumlu ve Elif Güllü yer aldı. Projeye Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü Kırklareli Şubesi de ayni destek verdi.

Silivri genelinden seçilen 24 öğrenci, 5 gün boyunca “Biyolojik Çeşitlilik Sınır Tanımaz”, “Zengin Biyolojik Çeşitliliğimiz”, “Doğal Yaşamın Sosyal Ekonomik ve Sanatsal Yaşama Etkileri”, “Doğadaki Temiz Enerjileri Keşfediyorum”, “Mağarayı Keşfediyorum”, “Doğadaki Döngüler”, “Doğada Oryantiring”, “Atık Malzemeleri Sanat Eserine Dönüştürüyorum”, “Alabalık Tesisi Nasıl Olur?”, “Görevimiz Sınıflandırma”, “Toprak Analizi Yapıyorum”, “Bu Ağaç Kaç Yaşında?”, “Baraj Yapısını Öğreniyorum”, “Doğamızı Temiz Tutalım”, “Hayvanların Peşinde”, “Mikroorganizmaların Dünyasını Keşfediyorum”, “Kuş Gözlemi Yapıyorum”, “İğneada ve Longoz Ormanları Florasını Öğreniyorum”, “İğneada ve Longoz Ormanları Omurgasız Hayvanlar Faunasını Öğreniyorum”, “Doğadaki Matematik” gibi birçok farklı konu başlığında uygulamalı eğitim aldı. Ortaokul öğrencilerinin katıldığı 5 günlük doğa eğitiminde, doğa gözlemlerinin yanı sıra doğadaki cansız varlıklara dikkat çekmek için drama, spor ve atölye çalışmaları gibi çeşitli aktiviteler düzenlenerek çocukların biyolojik çeşitlilik konularını eğlenceli bir yolla öğrenmeleri sağlandı. 5 gün boyunca Kırklareli ve çevresinde gerçekleştirilen projede, katılımcıların ulaşım, yemek, konaklama ve promosyon giderleri TÜBİTAK tarafından karşılandı.

Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi’ni tamamlayan öğrencilere eğitimin son gününde katılım belgesi ve madalya verildi. Sertifika törenine tüm proje ekibi ve Kırklareli Orman İşletme Müdürü Murat Deniz katıldı. Törende öğrenciler projeyle ilgili görüşlerini aktararak etkinliğin gelecek yıllarda da gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Projenin uzman kadrosunda yer alan Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokul Müdürü Mustafa Elibol törende yaptığı açıklamada ‘’Silivri ilçesinde ilk defa TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi projesi yapıldı. Bu ilke imza atmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bu projede yer almamızı sağlayan Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden değerli hocalarımız Doç. Dr. Utku Güner, Prof. Dr. Murat Yurtcan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Necmettin Güler‘e destekleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli velilerimize de özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimiz için böyle bir fırsat tanıdılar ve onlara unutamayacakları bir eğitimin önünü açtılar. Eğitim anlamında yapılan her çalışma çocuklarımız için yeni ufuklar açıyor. Bu doğa eğitimiyle öğrencilerimiz akademik ve sosyal anlamda oldukça değerli kazanımlar elde etti.” dedi. Proje ekibi, eğitim sırasında ortaya çıkan ürünlerin Eylül ayında Silivri’de, halka açık bir şekilde sergilenerek, proje kazanımlarının daha geniş kitlelere ulaştırılacağını bildirdi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU “15 TEMMUZ” ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Trakya Üniversitesi Senatosu, “15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü” anma programı dolayısıyla özel bir gündemle toplandı. 16 Temmuz 2018’de Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’ndaki toplantı, 50 tam üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 15 Temmuz’da yaşananları hatırlatan, hafızaların tazelenmesini sağlayan kısa film gösteriminin ardından Senato Üyeleri’nin serbes..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, KARADAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Karadağ Sağlık Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar’dan oluşan heyete, Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip eşlik etti. Heyet, Karadağ Sağlık Bakan Yardımcısı ve Sağ..