YANMIŞ YAKILMIŞ TÜRKÜLER KONSERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen “Yanmış Yakılmış Türküler” Konseri 19 Mart 2018 tarihinde Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üys. Mustafa Hatipler, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafer, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üys. Mustafa Hatipler “Bu etkinliğin aslında küçük bir kısmına şahitsiniz. Etkinliğin gerçekleşmesine kadar olan tüm karelerin içerisinde bir olarak gerçekten çok büyük bir özveri, gayret ve çalışmanın neticesinde bu konser gerçekleştiriliyor. Bizim türkülerimiz insanımızın sevdasını, sevincini, tasasını, yiğitliğini, hüznünü, elemini, kederini, yasını kısacası hayatını ortaya koyduğu formlardır. Bizim kültürümüzde türküsüz topraklar bile sıladan sayılmaz. Çünkü türküler sılanın sesi, sevenin nefesi, sevdanın zaferidir. Bizim türkülerimiz yüzyıllardan beri Altaylardan Tuna’ya söylenir durur. Her birinden ayrı bir özlemin ve hüznün dumanı tüter. Kimi domdom kurşunu gibi gelir oturur kişinin yüreğine; kimi sevdayı, hasreti, özlemi bir nakış gibi mahsun gönüllere işler. Bizim türkülerimiz bu topraklardaki kadim medeniyetimizin bitimsiz bir yankısı ve sonu mahşere kadar uzanacak olan bir çağrısıdır. Bu yankı ve çağrı bir çığ gibi Anadolu’dan Rumeli’ye Kafkaslardan Orta Asya’ya Kerkük’ten Kırım’a Bosna’dan Yemen’e ve Afrika’ya uzanır ve kadim medeniyetimizin değerlerini çağların ötesinden bugüne ve yarına taşır. Bizim türkülerimiz gönül coğrafyamızın dağlarında ayazlanmış, doruklarında yalazlanmış, derelerinde yazlanmış, denizlerinde nazlanmış, düğünlerinde sazlanmış, çöllerinde gizlenmiş, gönül yangınlarında alazlanmış kavgalarında palazlanmıştır. Belki de bu yüzden türkülerimiz gönül coğrafyamız gibi kokar. Türkülerimiz kadim medeniyetimizin koskoca bir çınarıdır.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin konuşmasında “Türküler kadim medeniyetimizin önemli taşlarından birisidir. Acımızı, sevgimizi, üzüntümüzü paylaştığımız önemli bam tellerindendir. Rektörlük olarak bu tür etkinliklerin sayısının artırılmasını istiyoruz. Bu vesileyle ayrıca Mübarek üç aylarınızı kutlar, Ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim. ” dedi.

Konuşmaların ardından Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci (Şef), Öğr. Gör. Aras Poyraz Açıkgöz, Adnan Sever (Perküsyon), Berk Öner (Perküsyon), Yüksel Hasan Zurna (Kanun), Batuhan Işık (Viyolonsel), Emre Özlü (Keman), Batuhan Kaymaz (Piyano), Murat Cihan Yörük (Klarnet), Atakan Uyuay (Klarnet) ve Atalay Uyuay (Perküsyon) dan oluşan Devlet Konservatuvarı Orkestrası eşliğinde Emre Çam ve ekibi tarafından gönül coğrafyamızdan seçilmiş türküler hikayeleriyle birlikte seslendirildi.

Konser, plaket ve çiçek takdimiyle son buldu.

Bu içerik 20.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 920 kez okundu.