YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YENİDEN AKREDİTE EDİLDİ

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun eğitim kalitesi, dünyanın önde gelen kalite değerlendirme ve bağımsız derecelendirme kuruluşu Pearson tarafından bir kez daha tescillendi.

Pearson Assured Uluslararası Akreditasyonu denetim sürecini başarıyla tamamlayan Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, 4 Mayıs 2021 tarihi itibariyle bir yıllığına yeniden akredite edildi.

Ulusal ve uluslararası alandaki eğitim faaliyetlerini başarıyla sürdüren Yabancı Diller Yüksekokulu, öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim ve kalite güvencesi sunmaya devam ediyor. 100'ü aşkın ülkede, 100 yılı aşkın eğitim ve öğretim tecrübesine sahip, dünyanın önde gelen tarafsız ve bağımsız bir değerlendirme kuruluşu olan Pearson, Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde yer alan lisans programlarında verilen eğitimin uluslararası standartlarda olduğunu onayladı.

Yabancı dil eğitiminde kaliteye önem vererek farklılaşmayı amaçlayan ve yıllık denetimler ile kalite yönetimini sürekli geliştirmeyi hedefleyen Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu için daha önce 31 Aralık 2018 tarihinde verilen akreditasyon, Pearson tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 4 Mayıs 2022 tarihine kadar uzatıldı.

Uluslararası kalite güvencesi sürecini başarıyla tamamlayarak dünyanın en büyük eğitim çözümleri şirketi Pearson tarafından akredite edilen Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, bu başarısı ile öğrencilerine uluslararası geçerliliği bulunan “Pearson Assured” sertifikalarını elde etme ve yurt dışında kariyer yapabilmenin kapılarını yeniden açmış oldu.

Konuya ilişkin bilgi veren Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Handan Köksal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden ile başlayan akreditasyon sürecinin 2018 yılında başarıya ulaştığını hatırlatarak “Daha önce akreditasyon belgesi alan Yabancı Diller Yüksekokulumuz, mayıs ayında Pearson Qualifications International tarafından çevrim içi olarak yeniden denetlendi. Kurumsal kalite güvencesi/organizasyon, öğrenme yönetimi ve ölçme-değerlendirme başlıkları ile pandemi şartlarında yönetim süreçlerinin değerlendirildiği denetlemeler sonrası 04 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla tekrar akreditasyon onayı aldık. Bu onay, yüksekokulumuzda sunulan eğitimin uluslararası standartlarda ve kalite ölçeğinde olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. İlgili belge, dünyanın her yerinde öğrencilerimizin dil yeterliliklerini kanıtlamak adına kullanabilecekleri önemli bir dokümandır. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başta olmak üzere sürece büyük katkı sunan ve sürecin içinde olan tüm akademik ve idari personelimiz ile Pearson Türkiye temsilcilerine teşekkür ediyor, Üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu içerik 14.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 326 kez okundu.