ÜNİVERSİTEMİZE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ADAYLARIN ALIMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin B fıkrası uyarınca sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmek üzere 05 Haziran 2017 tarihli Sabah gazetesinde ve Devlet Personel Başkanlığı ile Kurumumuz internet sitesinde ilan edilen Üniversitemize sözleşmeli personel alımına ilişkin değişik unvanlardaki 91 adet pozisyona rekor olarak 1286 aday başvurmuştur.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Sınav Şartı Başlıklı Ek 2’nci maddesi yerleştirmelerin ne şekilde yapılacağını düzenlemektedir. İlanımızda belirtilen unvanlar için söz konusu esasların Ek 2’nci maddesinin (b) fıkrasına göre “2016 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle” duyuru yapılmış olup söz konusu pozisyonlar için bunun dışında örneğin yazılı ya da sözlü ya da başka bir usulde adayların değerlendirilerek yerleştirilmesine yasal olarak imkan bulunmamaktadır.

22 Haziran 2017 tarihinde ilan edilen ve asıl olarak atanmaya hak kazanan adaylara duyuruda istenilen belgeleri teslim etmek üzere 10/07/2017 tarihine kadar süre verilmiş ancak süresi içerisinde atamaya esas belgelerini teslim etmeye gelmeyen Hemşire (lisans) 20 aday, Hemşire Yoğun Bakım 1 aday, Sağlık Teknikeri (Anestezi) 2 aday, Sağlık Teknikeri [İlk ve Acil Yardım (Paramedik)] 2 aday,  Hemşire (Ortaöğretim) 4 adayın, yerine aynı pozisyon için tespit edilen ve 22 Haziran 2017 tarihli ilanda yer alan  yedek adaylardan 1’inci yedek adaydan başlamak üzere sırasıyla yedek adayın davet edilerek gerekli işlem yapılmasına karar verilmiştir.

Bunlara ilaveten atanmaya hak kazanan tüm adayların mevzuat uyarınca güvenlik soruşturmaları yaptırılarak uygun olanların atamaları yapılmakta ve görevlerine başlatılmaktadırlar.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bu içerik 13 Temmuz 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 3168 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..