ÜNİVERSİTEMİZDEN TÜBİTAK 4004 KENDİ DRONE'UMU YAPIYORUM PROJESİ

Üniversitemizin 2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı’na başvurduğu “Kendi Drone’umu Yapıyorum” projesi TÜBİTAK tarafından onaylandı. Projeyle, günümüzde kullanımı oldukça yaygınlaşan ve çok çeşitli alanlarda kullanılan drone’ları üniversite ve lise öğrencileriyle tanıştırmak, kendi drone’larını yapmayı öğretmek ve havacılık sektörüne olan ilgiyi artırmak amaçlanıyor. Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Uçak Teknolojisi Programı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mukadder İğdi Şen’in yürütücüsü olduğu projede, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Özkardeş, Üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Öğr. Gör. Anıl Şahin ve Uçak Teknolojisi Programı’nda okuyan öğrencilerden oluşan eğitmen ve rehber kadrosu yer alıyor.

Hedef kitlenin, akademik başarıya sahip, konuya ilgi duyan ve öğrenmek isteyen üniversite ve lise öğrencileri olarak belirlendiği projede, eğitime seçilecek öğrenciler herhangi bir ücret ödemeyecek. 2 grup halinde yapılacak etkinlik, 4-7 Haziran’da, lise öğrencileri için, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde ve 9-12 Haziran’da üniversite (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) öğrencileri için T.Ü. Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sarayiçi Yerleşkesi’nde gerçekleşecek. Etkinlikte yapılan Drone’ların çeşitli etaplarda uçurulacağı ödüllü yarışma, her iki grup için Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sarayiçi Yerleşkesi’nde yapılacak.

Projeye katılım için https://hutt.trakya.edu.tr/ adresinden 21-27 Mayıs tarihleri arasında yapılacak başvuruların ardından, sonuçlar 29 Mayıs Salı günü açıklanacak.

Başvuru Başlangıç : 21 Mayıs Pazartesi, Saat 08:30
Başvuru Bitiş : 27 Mayıs Pazar, Saat 17:30
Asil-Yedek Katılımcı İlanı : 29 Mayıs Salı
Kesin Kayıtlar : 30-31 Mayıs Çarşamba, Perşembe
Proje Başlangıç - Bitiş : 1. Grup 4-7 Haziran, 2. Grup 9-12 Haziran 2018
Değerlendirme : 13-29 Haziran
İletişim : Kurum içi santral (VOIP): 33-1111, Telefon (0284) 224 02 83 – 1150 / (0284) 224 02 84 - 1150 / (0284) 224 02 85 - 1150 / (0284) 224 02 86 - 1150
E-Posta : hutt@trakya.edu.tr
Posta Adresi : Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler M.Y.O Sarayiçi Yerleşkesi 22020 Yeni İmaret / Edirne

Bu içerik 21 Mayıs 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 949 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni 17 Ağustos Cuma günü gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Dış İliş..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NE YOĞUN İLGİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yetenek sınavları tamamlandı. Resim, Heykel ve Grafik Tasarım olmak üzere 3 farklı bölümde öğrenim görmek isteyen 650 aday, 30 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştirdi. Grafik Tasarım Bölümü’nün 30 kişilik kontenjanı için 86, Resim Bölümü’nün 30 kişilik konte..