ÜNİVERSİTEMİZDEN TÜBİTAK 4004 KENDİ DRONE'UMU YAPIYORUM PROJESİ

Üniversitemizin 2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı’na başvurduğu “Kendi Drone’umu Yapıyorum” projesi TÜBİTAK tarafından onaylandı. Projeyle, günümüzde kullanımı oldukça yaygınlaşan ve çok çeşitli alanlarda kullanılan drone’ları üniversite ve lise öğrencileriyle tanıştırmak, kendi drone’larını yapmayı öğretmek ve havacılık sektörüne olan ilgiyi artırmak amaçlanıyor. Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Uçak Teknolojisi Programı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mukadder İğdi Şen’in yürütücüsü olduğu projede, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Özkardeş, Üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Öğr. Gör. Anıl Şahin ve Uçak Teknolojisi Programı’nda okuyan öğrencilerden oluşan eğitmen ve rehber kadrosu yer alıyor.

Hedef kitlenin, akademik başarıya sahip, konuya ilgi duyan ve öğrenmek isteyen üniversite ve lise öğrencileri olarak belirlendiği projede, eğitime seçilecek öğrenciler herhangi bir ücret ödemeyecek. 2 grup halinde yapılacak etkinlik, 4-7 Haziran’da, lise öğrencileri için, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde ve 9-12 Haziran’da üniversite (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) öğrencileri için T.Ü. Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sarayiçi Yerleşkesi’nde gerçekleşecek. Etkinlikte yapılan Drone’ların çeşitli etaplarda uçurulacağı ödüllü yarışma, her iki grup için Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sarayiçi Yerleşkesi’nde yapılacak.

Projeye katılım için https://hutt.trakya.edu.tr/ adresinden 21-27 Mayıs tarihleri arasında yapılacak başvuruların ardından, sonuçlar 29 Mayıs Salı günü açıklanacak.

Başvuru Başlangıç : 21 Mayıs Pazartesi, Saat 08:30
Başvuru Bitiş : 27 Mayıs Pazar, Saat 17:30
Asil-Yedek Katılımcı İlanı : 29 Mayıs Salı
Kesin Kayıtlar : 30-31 Mayıs Çarşamba, Perşembe
Proje Başlangıç - Bitiş : 1. Grup 4-7 Haziran, 2. Grup 9-12 Haziran 2018
Değerlendirme : 13-29 Haziran
İletişim : Kurum içi santral (VOIP): 33-1111, Telefon (0284) 224 02 83 – 1150 / (0284) 224 02 84 - 1150 / (0284) 224 02 85 - 1150 / (0284) 224 02 86 - 1150
E-Posta : hutt@trakya.edu.tr
Posta Adresi : Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler M.Y.O Sarayiçi Yerleşkesi 22020 Yeni İmaret / Edirne

Bu içerik 21 Mayıs 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 825 kez okundu.

YENİ EDİRNE’NİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MERİÇ KENARI SOSYAL TESİSLERİ

Trakya Üniversitesi’nin Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde, Sağlık Kültür Spor Daire Başkan V. Yücel Kurtdere ve değerli personellerinin katkılarıyla 2018’in ilk aylarında başlayan yenileme ve dönüşüm çalışmaları, sürdürülebilirlik ilkesiyle, tüm hızıyla devam ediyor. Edirne’ye yıllardır hizmet veren tesisler, yenilenen yüzü, her geçen gün daha da artan..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TARİHİNDE BİR İLK: ÜNİVERSİTE AİLESİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversite tarihinde ilk defa düzenlenen iftar yemeği, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrencilerin yoğun katılımıyla, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki Bolca Ana Yemekhanesi’nde gerçekleşti. 7 Haziran 2018’de düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 1.000 kişi katıldı. İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Enes Temel’in Kur'an-ı..