ÜNİVERSİTEMİZDEN NİCOLAE TİTULESCU SEMPOZYUMUNA KATILIM

Romanya Cumhuriyeti Başkonsolosu Adriana Ciamba himayesinde 11 Ekim 2017 tarihinde Romanya Kültür Merkezi’nde Nicolae Titulescu'nun adına düzenlenen sempozyuma alanlarında uzman Romen ve Türk akademisyenler katılırken Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsünden Yrd. Doç. Dr. Yüksel Bekir Hoş Üniversitemizi temsil etti. Sempozyumda Mustafa Kemal Atatürk ve Romanya Dışişleri Bakanı Nicolae Titulescu arasındaki barış ve geleceği inşa edici nitelikteki ortaklık, boğazlar meselesinde Romanya'nın Türkiye yanlısı tutumu ve iki ülkenin yapıcı gayreti ve bilhassa Mustafa Kemal Atatürk ile Nicolae Titulescu'nun ortak çabaları sonucunda kurulan Balkan Antantı ve bu antantın söz konusu dönemde II. Dünya Savaşı öncesindeki Balkan coğrafyasının huzuru açısından önemine değinildi ve bütün bu yapıcı çabaların mimarlarından olan Nicolae Titulescu'nun Türkiye ve Türkler açısından öneminin de ayrıca altı çizildi.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..