ÜNİVERSİTEMİZDEN İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELER İÇİN REHBERLİK HİZMETİ

Üniversitemizin Karaağaç Yerleşkesinde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi ilk, orta ve lise düzeyinde eğitim-öğretim gerçekleştiren okullar için rehberlik hizmeti sunuyor. Balkan Savaşları, Birinci Ulusal Mimarlık Dönemi, Lozan Antlaşması, Balkanlardan Türklerin ve diğer Müslüman toplulukların trajik tehciri gibi yakın tarihimize tanıklık etmiş pek çok esere ev sahipliği yapan Üniversitemiz Karaağaç Yerleşkesi tarihi yerinde görmek isteyen öğrencilere kapılarını açıyor.

Öğrenmenin sadece derslerde değil tarihe tanıklık eden yapı ve eserler yolu ile de gerçekleşebileceği düşüncesiyle Ülkemiz okullarına rehberlik etme anlayışıyla hareket eden ve konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Kerem İşcanoğlu, “Okulumuzun konumlandığı Karaağaç Yerleşkesi, 20.yy’ın başında Mimar Kemalettin’in projesi olarak inşa edilen tarihi Edirne Tren Garı ve buna bağlı diğer hizmet binalarının içinde bulunduğu, sanatçılara ilham kaynağı olan anıtsal ağaçlar ve tarihe ışık tutan yapıları ile eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Geleceğin mimarı öğrencilerimizin tarihsel ve kültürel farkındalığını artırmak, bilim ve tarih ile bütünleşmiş Osmanlı’dan gelen kültürel mirası geleceğe taşıyan köklü Üniversitemizin tarihi, kültürel varlığını tanıtıcı rolünü üstlenmek ve her düzeyde öğrenim gerçekleştiren okullarımız ile Üniversitemiz arasında sosyal bir bağ oluşturmayı amaçlıyoruz. Üniversitelerin kampüs duvarları ile sınırlı, toplumsal mekan ve kültürel varlıklardan soyutlanmış, ulaşılmaz bir anlayıştan uzak yapılar olduğu bilinciyle Yerleşkemizi ziyaret etmek isteyen ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullar Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile bağlantı kurabilirler.” dedi.

Bu içerik 02.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1049 kez okundu.