ÜNİVERSİTEMİZDEN ELBASAN, TETOVA VE ATİNA ÜNİVERSİTELERİNE ZİYARET

Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, 1-3 Şubat 2018 tarihleri arasında Arnavutluk Elbasan’daki University of Elbasan "Aleksandër Xhuvani" Yunanistan Atina’daki National and Kapodistrian University of Athens ve Makedonya Tetova’daki Tetova State University’i ziyaret etti.

Arnavutluk “Alexander Xhuvani” Elbasan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Skender Topi, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sotir Mali, Dış İlişkiler Koordinatörü Eda Çela ve Üniversite Kütüphanesi Müdürü Elvis Doha ile görüşüldü. Prof. Dr. Skender Topi, Trakya Üniversitesinin destekleri ile kurulan ve Arnavutluk’ta tek olan Türkoloji Bölümüne çok büyük ilgi olduğunu ve 500 öğrencinin Türk Dili dersi almak için kendilerine başvurduğunu söyledi. Prof. Dr. Skender Topi, ayrıca kütüphanelerine verilen Türkçe kitaplar için Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ederek; yıl içersinde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine staj için Arnavutluk'tan giden öğrencilerin verilen eğitimden ve karşılamadan çok memnun olduklarını belirterek Bahar döneminde yeni bir Tıp Fakültesi öğrenci grubunu Üniversitemize yollamak istediklerini ifade etti. Ayrıca Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Demir’in önerdiği ve Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik “Yaz Okulu Projesi” hakkında da görüşmeler yapıldı.

Ziyarette, üniversiteler arası Erasmus+ ve Mevlana Programı ile Balkan Üniversiteler Birliği toplantısı hakkında görüşmeler gerçekleşti ve bu programların iki üniversite arasında daha aktif kullanılması için fikir alışverişinde bulunuldu.

Kimya Bölüm başkanı Prof. Dr. Mesut Kaçan, 2018 Eylül döneminde Trakya Üniversitesinde düzenlenecek olan “Uluslararası Balkan Kimya Kongresi” hakkında Kongre Bilim Komitesi üyesi Prof. Dr. Sotir Mali ile görüşerek kendisine bilgi verdi.

Ziyaretler kapsamında Yunanistan’daki Atina Ulusal Kapodistrian Üniversitesi desteğiyle kurulan Avrupa ve Dış İlişkiler Birimi Koordinatörü Dr. Fotini Fryda ile görüşüldü. İki üniversite arasında Erasmus+ programının özellikle de Türk Dili ve Yunanca bölümleri arısında aktif olarak kullanıldığı ve bu bölümlerde özellikle ileriki dönemlerde Öğretim Üyesi bazında da ilişkilerin kurulması hususunda görüş alışverişinde bulundular.  

Bu içerik 05.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1085 kez okundu.