ÜNİVERSİTEMİZDE YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE DEĞERLENDİRMESİ HEYECANI

Üniversitemizde eğitim ve yönetimde kalite çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak başkanlığındaki Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretüm Üyesi Prof. Dr. Şeref Cem Bediz, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yaşar, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mürüvvet Başer, Bilgi Üniversitesi Kurumsal Projeler Müdürü Selin Gökçek Coşan'dan oluşan Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Üniversitemiz, eğitim ve yönetimde Yükseköğretim Kalite Kurulunun belirlediği standartlara ulaşması için temaslarına devam ediyor. Bu doğrultuda gün boyunca gerçekleştirilen toplantılarla izlenecek olan adımlar ele alınarak yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “ Üniversitemiz Balkanlar ve Trakya bölgesinde ciddi bir güç. Bu gücü daha efektif olarak kullanmak, zayıf yönlerimizi güçlendirmek, güçlü olan yönlerimizle ise markalaşmak amacındayız.  URAP listesinde ilk 1000’e girmek, uluslararası bir üniversite olmak gibi birçok hedefimiz var. Bu doğrultuda Yükseköğretim Kalite Kurulunun belirlediği standartları önemsiyoruz. Bu standartlar iç süreçlerimizi hızlandırıp geliştirmekte, dışa bakan yüzümüz ile Üniversitemize yeni fırsatlar doğurmakta. Bu noktada Üniversitemize dış bir gözle bakılması bizim için çok önemli. Bu sürecin tatlı heyecanı içerisindeyiz.” dedi.

Bu içerik 01 Kasım 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1915 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..