ÜNİVERSİTEMİZDE TEMİZ ENERJİ KONUSUNDA BÜYÜK ADIM

Trakya Üniversitesinde temiz enerji çalışmaları sürüyor. Bu amaçla Yüksek Mimar Çelik Erengezgin ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kaplan 29 Eylül 2017 tarihinde Rektörümüze ziyarette bulundu. Hidrojen enerjisi konusunda dünya çapında bir otorite olan Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu’nun tavsiyeleriyle Üniversitemize gelen bilim insanlarından Yüksek Mimar Çelik Erengezgin ile Üniversitemizde yapılması düşünülen ekolojik bina projesi ön çalışması yapıldı. Prof. Dr. Yüksel Kaplan hidrojen enerjisi konusunda yapılacak Ar-Ge çalışmaları için bilgi verdi. Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yapan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Eryener ve Makine Mühendisliği Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semiha Öztuna da bulundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..