ÜNİVERSİTEMİZDE “ÖĞRENCİ SENATOSU” KURULUYOR

Üniversitemizin şeffaf ve katılımcı yönetim politikaları çerçevesinde bir “Öğrenci Senatosu” kuruluyor. İki ayda bir toplanacak olan senatoda öğrencilerin ihtiyaçları dile getirilerek çeşitli proje önerileri sunulacak ve gündeme ilişkin fikirler beyan edilecek. Yönetmeliği hazırlanan bu senato, Üniversite yönetimine fikirlerini ve önerilerini sunma noktasında bir iletişim platformu özelliği gösterecektir.

Farklı fikir ve görüşlere demokratik ortamda buluşma imkanı taşıyan bu senato; öğrenci konseyi, öğrenci topluluklarının temsilcileri, uluslararası öğrenciler, derslerinde başarılı öğrenciler, erasmus öğrencileri ve engelli öğrencilerin temsilcilerinden oluşacaktır. Öğrenci Konseyi tarafından çalışma usul ve esasları hazırlanan öğrenci senatosu yönerge taslağı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilmiş olup mevzuat komisyonu önerilerinden sonra son şekliyle senotaya sunulacaktır.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Yönetim olarak her zaman katılımcı ve paydaşların katkılarıyla oluşacak bir anlayışı benimsiyoruz. Bu anlayış içerisinde en çok değer verdiğimiz ilke öğrencilerimizin fikirleri. Üniversitemizi ileriye götürecek fikir ve projelere açık, yönetim ile öğrenciler arasında bir köprü vazifesi görecek olan bu senatoyu, şahsım ve yönetimim adına önemli buluyorum. Tüm öğrencilerimizin bu platforma destek vermesini ve katılmasını diliyorum.” dedi.

 

Bu içerik 22.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1566 kez okundu.