ÜNİVERSİTEMİZDE “ÖĞRENCİ SENATOSU” KURULUYOR

Üniversitemizin şeffaf ve katılımcı yönetim politikaları çerçevesinde bir “Öğrenci Senatosu” kuruluyor. İki ayda bir toplanacak olan senatoda öğrencilerin ihtiyaçları dile getirilerek çeşitli proje önerileri sunulacak ve gündeme ilişkin fikirler beyan edilecek. Yönetmeliği hazırlanan bu senato, Üniversite yönetimine fikirlerini ve önerilerini sunma noktasında bir iletişim platformu özelliği gösterecektir.

Farklı fikir ve görüşlere demokratik ortamda buluşma imkanı taşıyan bu senato; öğrenci konseyi, öğrenci topluluklarının temsilcileri, uluslararası öğrenciler, derslerinde başarılı öğrenciler, erasmus öğrencileri ve engelli öğrencilerin temsilcilerinden oluşacaktır. Öğrenci Konseyi tarafından çalışma usul ve esasları hazırlanan öğrenci senatosu yönerge taslağı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilmiş olup mevzuat komisyonu önerilerinden sonra son şekliyle senotaya sunulacaktır.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Yönetim olarak her zaman katılımcı ve paydaşların katkılarıyla oluşacak bir anlayışı benimsiyoruz. Bu anlayış içerisinde en çok değer verdiğimiz ilke öğrencilerimizin fikirleri. Üniversitemizi ileriye götürecek fikir ve projelere açık, yönetim ile öğrenciler arasında bir köprü vazifesi görecek olan bu senatoyu, şahsım ve yönetimim adına önemli buluyorum. Tüm öğrencilerimizin bu platforma destek vermesini ve katılmasını diliyorum.” dedi.

Bu içerik 20 Aralık 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 516 kez okundu.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..