ÜNİVERSİTEMİZDE “KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ VE KADININ İŞ HAYATINDAKİ YERİ” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Girişimcilik Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Kadın Girişimciliği ve Kadının İş Hayatındaki Yeri” başlıklı panel 07 Mart 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi B5 Salonu’nda gerçekleştirildi. Çorbada Tuzun Olsun Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Uluçınar, Network Lideri Selcan Güleryüz, Hem Dem Ajans Kurucusu Burşem Ege, Diyetta Edirne Kurucuları Elif Yardımcı ve Sinem Yardımcı’nın konuşmacı olarak yer aldığı panele Üniversitemiz Öğrenci Toplulukları üyeleri katıldı.

Soru-cevap şeklinde geçen panelde konuşmacılar kendilerini tanıtarak, kadınların iş hayatındaki yeri ve önemi ile girişimcilik deneyimleri ve başarı hikâyelerinden söz etti.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Uluçınar açılış konuşmasında “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile düzenlenen etkinliğe davetiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerle burada bulunmak ve aynı havayı solumak güzel. Bu günü özel ve anlamlı buluyorum.” dedi.

Network Lideri Selcan Güleryüz “Daha önce bir Üniversitede konuşma deneyimim olmamıştı. Bu bakımdan benim için ilk üniversite deneyimim oluyor ve bunun Edirne’de başlaması bana farklı bir  vizyon katmış oldu. Üç kız çocuğu annesiyim ve ‘Güçlü Kadın, Mutlu Kadın‘ sloganının sahibiyim. Kadınların güçlenmesini çok önemsiyorum.” şeklinde konuştu.

Burşem Ege, “Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü mezunuyum. Üniversite birinci sınıfta kimsenin aklında staj yapma düşüncesi yoktur, daha çok öğrenciliğin tadını çıkarmak isterler. Ben stajımı üniversite birinci sınıftan itibaren yapmaya başladım. Bilgi ve birikimlerim ile birilerine ışık olmak, onlara enerji vermek istiyorum. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğiniz etkinlik benim için önemli. Girişimcilik hikâyelerimi bu güzel ortamda sizler ile paylaşmak güzel bir tecrübe. 10 yıl televizyonculuk deneyimim oldu ve bir noktada reklamcılık bölümü mezunu olduğum için hedefim bir ajans kurmaktı. Son iki yıldır da bu hedef doğrultusunda kendi işimi yapmaktayım. Deneyimlerim ve birikimlerimin paylaşımı için buradayım.” ifadelerini kullandı.

Diyetta Edirne Kurucularından Elif Yardımcı “12 yıldır iş yaşamının içerisindeyim. Diyetta Edirne’yi kurarken nasıl yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduğumuzdan ve bu süreçte karşılaştığımız zoruluklardan bahsederek sizlere girişimcilik konusunda cesaret aşılamak istiyorum. Sinem Yardımcı ile çalışma ve yol arkadaşı olarak çalışma hayatına bir başlangıç yaptık. Bu süreçte eşlerimizin bizi anlamadığı zaman ve durumlarda eşlerimizi çift yönlü olarak ikna ettik. Amerika’yı yeniden keşfetmedik ama hâlihazırda olmayan bir şeyi getirdik Edirne’ye. Yani bir şeyi keşfetmek zorunda değilsiniz, uzaklardan bir fikir bile sizin olduğunuz alanda çok verimli ve etkili olabilir.” dedi.

Sinem Yardımcı ” KOSGEB desteği ile başladığımız işi başarılı bir noktaya taşıdık. Sürekli toplantı halinde olduğumuz için bu tür söyleşilere alışkınız fakat rol model olarak geldiğimiz için heyecan duyuyoruz. Bilgi ve becerilerimizi sizler ile paylaşmak için buradayız.” ifadesine yer verdi.

Panel, katılımcılara ve öğrencilere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ikram ve gül dağıtımıyla sona erdi.

 

Bu içerik 09.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 435 kez okundu.