ÜNİVERSİTEMİZDE “FARKINDALIK, DİKSİYON HİTABET VE BEDEN DİLİ” EĞİTİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama, Araştırma Merkezi ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen “Farkındalık, Diksiyon, Hitabet ve Beden Dili” konularında sertifikalı eğitim programı 3 Mart 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarında gerçekleştirildi. Etkili konuşma eğitmeni ve haber spikeri Serkan Aksarı tarafından etkili iletişim ve diksiyon konularında uluslararası öğrencilere yönelik gerçekleştirilen eğitim programının açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Uluslararası Öğrenci Derneği üyeleri ile çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan gerçekleştirdi. Hakan Çalışkan, “Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği olarak özellikle eğitim noktasında uluslararası öğrencilere destek olacak nitelik ve türde programlar düzenlemek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda yeni projeler gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin, önümüzdeki sene için özellikle üniversite öğrencilerinin gelip rahatlıkla kitap okuyabileceği bir ‘Kitap Kafe’ projesi üzerinde çalışıyoruz.  Proje kapsamında ‘Kitap Kafe’ye’ her ay bir konuk yazarımızı davet edeceğiz. Yazarımız öğrencilerle buluşacak, söyleşi yapacak ve imzalı kitabını hediye edecek. Trakya Üniversitesi kimliğini gösteren her öğrenciye çay ve kahve ikramı olacak. Ayrıca öğrenciler burada kitabını okuyarak dersini çalışabilecek. ‘Yarınlar Bizim İçin’  projeleri kapsamında bugünkü etkinliği önemsiyor ve faydalı geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği birbirleriyle uyum içinde çalışıyorlar. Trakya Üniversitesi ve ailesi olarak öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkı sunacak her türlü etkinliği destekliyoruz. Üniversitemiz, sahip olduğu uluslararası öğrenci sayısı bakımından Ülkemizde de önemli bir noktada. Sizler tanrı misafirisiniz. Yani kutsal bir emanetsiniz. Bizde böyle bir anlayış var. Sizleri çok önemsiyoruz. Siz öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve hayata hazırlamak bizim en önemli görevimiz. Üniversitemizde aldığınız eğitimin kalitesinden emin olabilirsiniz. Akreditasyona önem veriyoruz. Nitelik ve kalite anlamında da ilerliyoruz. Sizlerin yalnızca mesleki eğitimleriniz ve derslerinizle değil, kişisel gelişiminiz ile de ilgileniyoruz. Sizleri hayata hazırlayacak ve etkili iletişim becerileri noktasında kendinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacak bu eğitim kapsamında dilimizi etkili kullanma ve beden dili ile iletişim kurma gibi yaklaşımları öğreneceksiniz.  Çalışma ve iş sahasında sadece diploma sahibi olmak yetmez. Bir mülakata gittiğinizde kendinizi en iyi şekilde ifade etmeniz ve diğer adaylardan farkınızı net bir şekilde ortaya koyabilmeniz gerekir. Gittiğiniz her yerde bizi en iyi şekilde temsil etmenizi ve her zaman en önde olmanızı istiyorum. Sizler Ülkemiz ve Edirne’de bu bayrak ve Trakya Üniversitesi adı altında eğitim alıyorsunuz. Artık bir hukukumuz var. Nereye giderseniz gidin sizi desteklemeye devam edeceğiz. Bunu böyle bilmenizi isterim. Tüm öğrencilerimizi ve katılımcılarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Üniversitemizden mezun, alanında yetkin uzman eğitici ve spiker Serkan Aksarı’dan çok değerli bilgiler alacaklar. Serkan Aksakallı’nın Üniversitemizden mezun bir kişinin geldiği noktada menzilini gösterme açısından güzel bir rol model teşkil ettiğini düşünüyorum. Kendisine teşekkür ediyor, faydalı bir toplantı olmasını diliyorum.” dedi.

Üniversitemiz Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Hilal TV'de çalışan ve şu an Akit TV'de Gün Başlıyor programının sunuculuğunu yapan ayrıca beden dili ve kişisel gelişim uzmanı olan Serkan Aksarı’nın sunumu ile eğitime başlandı. Serkan Aksarı eğitimde öğrencilerimiz ile uygulamalı olarak doğru nefes teknikleri, konuşma bozuklukları, sosyal medyada kendini ifade etme, etkili konuşma ve beden dili konularında bilgi verdi. Etkili konuşma eğitmeni ve haber spikeri Serkan Aksarı, bu tür eğitimlere herkesin ihtiyacı olduğunu belirterek kendini doğru ve iyi bir biçimde ifade edebilmenin etkili iletişim ile özgüven noktasında önemli olduğunun altını çizdi. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. 

Bu içerik 05.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 449 kez okundu.