ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Recep Zogo, “Tez ve makale gibi bilimsel içerikli yayınlar yazma ve yayımlamayı kolaylaştıran “End Note” programı ile ilgili olarak hazırlanan bu eğitici seminerin katılımcılara yararlı olmasını umuyorum.” dedi.

“End Note” programı ile ilgili olarak katılımcılara program özellikleri, kolay kullanımı ve içeriğindeki uygulamalar hakkında bilgiler aktaran Uzman Kadir Diren, “End Note, kişisel bilgi veritabanlarınızı oluşturarak, bibliyografik bilgileri (örneğin makaleleri, kitapları, dergileri, katalogları, görsel verileri vb.) saklamanıza, düzenlemenize, taramanıza ve paylaşmanıza olanak sağlayan, makale yazım sürecinizde 6000’ in üzerinde farklı bibliyografya (dergi) stili ile atıf, şekil ve referanslarınızı düzenlemenize yardımcı olan ve çalışmalarınızı yayınlamak için en uygun dergileri öneren özel bir veritabanı ve gelişmiş bibliyografya yazılımı olmak ile birlikte ortak ve multidisipliner çalışmalarınız için en mükemmel platformları sunar.” dedi.

Katılımcıların aktif olarak katıldığı ve sorular yönelttiği seminere yoğun bir ilgi vardı.

Bu içerik 13 Aralık 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 874 kez okundu.