ÜNİVERSİTEMİZ VE SİLİVRİ BEYCİLER MUKADDES SÖNMEZ ORTAOKULU TÜBİTAK PROJESİNE BAŞVURDU

Üniversitemiz ve Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu, 2017-2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısına ‘’Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi’’ adlı proje ile başvuru gerçekleştirdi. Yürütücülüğünü Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Güner’in yaptığı projede Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Güler ile Mustafa Elibol, Aslıhan Dikmen, Rukiye Demir, Kahraman Burak Sancak, Ali Ay, Nevin Elibol, Ayşe Karaman, Yeliz Sancak, Canan Tiber, Cansu Dumlu ve Elif Güllü yer alıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının da desteklediği projenin amacı; Silivri genelinde 7. ve 8. sınıfta öğrenim gören 24 ortaokul öğrencisinin doğa ve canlıların gözlem ve öğrenilmesine teşvik edilmesi, öğrencilere farklı etkinlikler ve multidisiplinler yaklaşımlarla doğa sevgisinin kazandırılmasıdır. Bu yaklaşımla doğa eğitim merkezinde eğitimler açık alanlarda ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Projede öğrencilere yönelik doğa gözlemlerinin yanı sıra doğadaki cansız varlıklara dikkat çekmek için çeşitli aktiviteler düzenlenecek, çocukların biyolojik çeşitlilik konularını zevkli bir yolla öğrenmeleri sağlanacak. Sonuçların nisan ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

Proje detayları https://yildizkasifleri.wordpress.com/ adresinde yer alıyor.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..