ÜNİVERSİTEMİZ VE SİLİVRİ BEYCİLER MUKADDES SÖNMEZ ORTAOKULU TÜBİTAK PROJESİNE BAŞVURDU

Üniversitemiz ve Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu, 2017-2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısına ‘’Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi’’ adlı proje ile başvuru gerçekleştirdi. Yürütücülüğünü Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Güner’in yaptığı projede Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Güler ile Mustafa Elibol, Aslıhan Dikmen, Rukiye Demir, Kahraman Burak Sancak, Ali Ay, Nevin Elibol, Ayşe Karaman, Yeliz Sancak, Canan Tiber, Cansu Dumlu ve Elif Güllü yer alıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının da desteklediği projenin amacı; Silivri genelinde 7. ve 8. sınıfta öğrenim gören 24 ortaokul öğrencisinin doğa ve canlıların gözlem ve öğrenilmesine teşvik edilmesi, öğrencilere farklı etkinlikler ve multidisiplinler yaklaşımlarla doğa sevgisinin kazandırılmasıdır. Bu yaklaşımla doğa eğitim merkezinde eğitimler açık alanlarda ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Projede öğrencilere yönelik doğa gözlemlerinin yanı sıra doğadaki cansız varlıklara dikkat çekmek için çeşitli aktiviteler düzenlenecek, çocukların biyolojik çeşitlilik konularını zevkli bir yolla öğrenmeleri sağlanacak. Sonuçların nisan ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

Proje detayları https://yildizkasifleri.wordpress.com/ adresinde yer alıyor.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..