ÜNİVERSİTEMİZ VE MERİÇ KAYMAKAMLIĞI İŞ BİRLİĞİNDE PROJE TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde, Meriç Kaymakamı Erinç Demir başkanlığında, Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, T.Ü. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Aytaç, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Eryener, Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, Meriç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Serdar Daltaban, T.Ü. Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Uzm. Serdar Özer ve Uzm. Burcu Ören Özer’in katılımı ile Meriç İlçesi için proje fikirleri konusunda T.Ü. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda 13 Aralık 2017 tarihinde toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İş Birliği Programı dâhilinde Avrupa Birliği’ne ve ulusal fon kaynaklarına sunmak üzere atık maddeler, sivrisinek ile biyolojik mücadele, tarımsal alanlarda alternatif enerji üretimi ve Meriç yer fıstığının markalaşması konularında proje önerileri görüşüldü. Üniversite – Kamu işbirliği çerçevesinde ortak fikirler hakkında proje konularının önümüzdeki dönemlerde ilgili fon sağlayıcı kuruluşlara sunulması planlandı.

Meriç Kaymakamı Erinç Demir bölge ve ülkemiz için önemli bir yerde olan Trakya Üniversitesi ile ortak projeler üretmenin Meriç bölgesi için oldukça fayda sağlayacağını, kamu olarak her türlü desteğe açık olduklarını vurguladı.

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin Meriç ilçesi ve Edirne için önemli sorunlardan olan tarımsal ilaç ambalajları ve sivrisinek ile mücadele konusunda her türlü işbirliğine açık olduklarını aktardılar.

T.Ü. Biyoloji bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe ve Dış İlişkiler Uyg. ve Arş. Mrkz. Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz bilimsel çalışmaların bölgeye ve ülkeye faydalı olması adına Üniversite olarak destek vereceklerini dile getirdi.

Proje hazırlığı konusunda Uzm. Serdar Özer hibe başvurusu döneminde ikili iş birlikleri ile ulusal ve uluslararası boyutta gerek Üniversitemiz için gerekse Meriç İlçesi için faydalı projelerle destek olacaklarını dile getirdi.

SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..