ÜNİVERSİTEMİZ VE MERİÇ KAYMAKAMLIĞI İŞ BİRLİĞİNDE PROJE TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde, Meriç Kaymakamı Erinç Demir başkanlığında, Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, T.Ü. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Aytaç, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Eryener, Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, Meriç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Serdar Daltaban, T.Ü. Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Uzm. Serdar Özer ve Uzm. Burcu Ören Özer’in katılımı ile Meriç İlçesi için proje fikirleri konusunda T.Ü. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda 13 Aralık 2017 tarihinde toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İş Birliği Programı dâhilinde Avrupa Birliği’ne ve ulusal fon kaynaklarına sunmak üzere atık maddeler, sivrisinek ile biyolojik mücadele, tarımsal alanlarda alternatif enerji üretimi ve Meriç yer fıstığının markalaşması konularında proje önerileri görüşüldü. Üniversite – Kamu işbirliği çerçevesinde ortak fikirler hakkında proje konularının önümüzdeki dönemlerde ilgili fon sağlayıcı kuruluşlara sunulması planlandı.

Meriç Kaymakamı Erinç Demir bölge ve ülkemiz için önemli bir yerde olan Trakya Üniversitesi ile ortak projeler üretmenin Meriç bölgesi için oldukça fayda sağlayacağını, kamu olarak her türlü desteğe açık olduklarını vurguladı.

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin Meriç ilçesi ve Edirne için önemli sorunlardan olan tarımsal ilaç ambalajları ve sivrisinek ile mücadele konusunda her türlü işbirliğine açık olduklarını aktardılar.

T.Ü. Biyoloji bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe ve Dış İlişkiler Uyg. ve Arş. Mrkz. Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz bilimsel çalışmaların bölgeye ve ülkeye faydalı olması adına Üniversite olarak destek vereceklerini dile getirdi.

Proje hazırlığı konusunda Uzm. Serdar Özer hibe başvurusu döneminde ikili iş birlikleri ile ulusal ve uluslararası boyutta gerek Üniversitemiz için gerekse Meriç İlçesi için faydalı projelerle destek olacaklarını dile getirdi.

ÜNİVERSİTEMİZ "TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK HİZMET İHRACATÇISI"NDAN BİRİ OLDU

Dünya ticaretinde payı her geçen gün artan hizmet ihracatı ile ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayımlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının sonuçlarında Üniversitemiz sektöründe 8. genel sıralamada 474. olarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemiz, elde ettiği bu başarıyla İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Bü..

YENİ EFOD’UN 38. YIL DÖNÜMÜ ANISINA ÜNİVERSİTEMİZDE SERGİ

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneğinin 38’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 12 Ocak 2017 tarihinde Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi Fuayesinde karma fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi. Fotoğraf sanatının usta isimlerinin de fotoğraflarının yer aldığı sergi açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, MEB Öğret..