ÜNİVERSİTEMİZ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSLARARASI GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP KONGRESİNDE YER ALDI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin Onursal Başkanlığında Medeniyetlerin Beşiğinde Anadolu Tıbbı sloganıyla düzenlenen ve Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğinde 19-22 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi ve Fuarı”nda Üniversitemize bağlı Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzemiz bir müze odası kurgusunda yer alarak kadim Türk Kültürü’ne ve Anadolu Tıbbının tanıtımına büyük katkı sağladı. 72 ülkeden ve Ülkemizden katılım temsili yüksek birçok bilim etkinliğine ev sahipliği yapan Kongrede Üniversitemizi ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzemizi Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcımız Öğr. Gör. Hakan Akıncı temsil ettiler.

Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzemiz, fuar kapsamında İstanbul Kongre Merkezi Fuayesinde bir müze odası kurgusunda yerini alarak geçmişin önemli temsili geleneksel olanı başarılı bir şekilde yansıtmış ve tıp ilim ve bilim tarihine ışık tutarak Ülkemiz kültür varlıklarının tanıtımına önemli katkılar sunmuştur. Bu kapsamda Osmanlı darüşşifasını yaşatan ve Selçuklu ile Osmanlı darüşşifalarının tıp tarihimizdeki yerini aydınlatan tek müze olma özelliğine sahip Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzemizin Osmanlı Tıbbının 15. yüzyıldaki uygulamalı faaliyetlerini gösteren bir müze oda konseptinde canlı drama şeklinde sunumu gerçekleştirilmiş ve odanın içinde yer alan temsili neyzen ile Farabi’ye göre o dönemin musiki makamlarının insan ruhuna etkilerini yansıtan müze görüntüsü ortaya konmuştur.

Fuarda Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzemizin temsiline başta Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl olmak üzere birçok üniversite rektörü ve akademisyenleri ile bakan, bakan yardımcıları ve müsteşardan oluşan üst düzey bürokratların yanı sıra yabancı katılımcıların yoğun ilgisi oldu.

Fuar kapsamında ayrıca Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzemize ait yayın ve görsellerin sunumu ile tanıtımına katkı sağlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, son gün gerçekleştirilen gala yemeği ve ödül törenine katıldı.

Bu içerik 25.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 390 kez okundu.