ÜNİVERSİTEMİZ İLE KANSAS CITY MISSOURI ÜNİVERSİTESİ ARASINDAKİ ANLAŞMALAR HAYATA GEÇİRİLİYOR

Amerika Missouri Kansas City’deki University of Missouri-Kansas City ile Üniversitemiz arasında 2017 Haziran ayında yapılan protokol gereği Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencileri Kansas City’de mesleki ya da TOEFL, IELTS, YDS sınavlarına yönelik İngilizce kurslarına katılabileceklerdir.

Ayrıca Trakya Üniversitesi ve University of Missouri-Kansas City arasında 2+2 Lisans (2 yıl Trakya Üniversitesi ve 2 yıl University of Missouri, Kansas City); 3+2 Lisans + Yüksek Lisans (3 yıl Trakya Üniversitesi ve 2 yıl UMKC) programları düzenlenecektir. Öncelikle Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerindeki bölümler olmak üzere çift diploma programları üzerinde çalışmalara başlandı.

Anlaşma kapsamında University of Missouri-Kansas City Uygulamalı Dil Enstitüsü (Applied Language Institute) tarafından verilecek eğitimlerde Trakya Üniversitesi öğrenci ve öğretim elemanlarına %50’ye yakın burs imkanı sağlanacaktır. Öğretim elemanları birer sömestr bu imkandan faydalanabileceklerdir. Programlar 2017-2018 Bahar yarıyılında başlayacaktır.

Programlar

1.        Yoğun İngilizce Programı: Haftada 25-29 saat kompozisyon, dilbilgisi, okuma ve kelime bilgisi, konuşma ve dinleme, TOEFL ve IELTS hazırlık imkânlarının sunulduğu yoğun İngilizce programını kapsamaktadır.

2.        İngilizce ve İşletme Sertifika Programı: Haftada 25-27 saat arası İngilizce dersi ve 4 saat işletme dersinin yanı sıra şirketlere eğitici ziyaret yapma imkanı sağlayan sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsayan sertifikalı bir programdır.

3.        Öğretmen Eğitimi Programı: Günde iki saat İngiliz dili, iki saatlik EFL / ESL öğretim metodolojisi dersi, ESL programı sunan okullara ziyaretlerin ve sosyal ve kültürel etkinliklerin yapıldığı bir programdır.

4.        Bir yarıyıl İngilizce ve bir yarıyıl Akademik Eğitim Programı: Bir dönem İngilizce hazırlık ve ikinci dönem öğrencilerimiz kendi bölüm derslerinin okunmasını kapsayan programdır. (Mimarlık, Sanat Tarihi, Kimya, Ekonomi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Yabancı Diller, Edebiyat, Tarih, Matematik, Fizik, Muhasebe, Kurumsal Yönetim, Maliye, İşletme, Pazarlama Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği bölümleri için)

İlgilenenlerin Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Birimi Uzmanı Nurgül Sarsılmaz ile görüşmesi ya da (intrel@trakya.edu.tr) adlı elektronik posta adresinden iletişime geçmesi gerekmektedir.

University of Missouri-Kansas City (UMKC)

Washington University in St. Louis ve University of Missouri (Columbia)’dan sonra Missouri eyaletinin en iyi üniversitesidir (2017 Missouri University Ranking). 1929'da kurulan UMKC “North Central Association of Colleges and Schools” Yüksek Öğrenim Komisyonu tarafından resmi olarak akredite edilmiş ve onaylanmış devlet üniversitesidir. Ayrıca T.C. Yükseköğretim Kurumu tarafından tanınmakta ve diploma denklikleri kabul edilmektedir. Lisans, yüksek lisans ve mesleki programlar da dahil olmak üzere 125'den fazla akademik programı vardır. Yaklaşık 1.400 uluslararası öğrenci de dahil olmak üzere 16.000'den fazla öğrenci öğrenim görmektedir.

Bu içerik 08.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1983 kez okundu.