ÜNİVERSİTEMİZ HASTANESİNDEN ÖNEMLİ BİR BAŞARI DAHA

Bölgenin en büyük sağlık kurumu olan Üniversitemiz Hastanesinin Acil Servis Ünitesi Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı standartlara göre en yüksek seviye kabul edilen 3. seviye kabul edilmiştir. 20 Şubat 2018 tarih ve 30338 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “ Yataklı Sağlık  Tesislerinde Acil servis Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği” gereğince Üniversitemiz Hastanesi Acil Servis Ünitesi oldukça kapsamlı olan şartları hızlı bir şekilde yerine getirip 27 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğünden gelen heyetin denetiminden 30 Mart 2018 tarihi itibariyle başarıyla geçti.

Acile ait ekokardiyografi çeken ultrason makinesi gibi teknik şartların yanı sıra personel, mekan gibi tüm Dünya’da aranan şartları yerine getirerek en üst basamak acil servis olma özelliği kazanan Acil Servis Ünitemizin başarısı hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Ömer Salt “Verdiğimiz hizmetin kalitesini ve hastanemizin donanımlı olduğunun ispatı açısından bu başarı oldukça önemli. Türkiye’de sadece acile ait ekokardiyografi çeken ultrason makinesi gibi biz de olan ekipmanlar, ayrı biri travma ünitesi ve ilaçlar mevcut. Ayrıca Yükseköğretim Kurulunun aldığı karara göre Üniversite ve Eğitim Araştırma Hastaneleri Acil Servis Ünitesine araştırma görevlisi alabilmek için 3. Seviye olmak zorundadır. Bu nedenlerden dolayı bu adımı hızlı bir şekilde attık ve başarıyla tamamladık. Bu başarıda emeği bulunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ve tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Tüm alanlarda olduğu gibi Üniversitemizi ileriye taşıyacak adımları kararlılıkla atıyoruz. Daha önce Tıp Fakültemizin akreditasyonuyla gururlandığımız Üniversitemizin sağlık hizmetleri şimdi de Acil Servis Ünitesinin 3. Seviye olmasıyla başka bir başarıya imza attı. Çok kısa sürede tüm adımları atan başta Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Burak Sayhan, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Salt ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Bu içerik 06.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1034 kez okundu.

Dosyalar

5.docx