ÜNİVERSİTEMİZ HASTANESİNDE “ESKİ VE YENİ EDİRNE” SERGİSİ

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Halil Karabacak İleri Fotoğraf Çekim Teknikleri Atölyesi “Eski ve Yeni Edirne” adlı fotoğraf sergisi, 26 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Ana Giriş alanında açıldı. Osmanlı’ya bir asra yakın başkentlik yapmış ve Kurtuluş Savaşı sırasında çok defa düşman kuşatması ve işgali altında kalmış Edirne’nin eski ve yeni fotoğraflarından oluşan serginin açılışı, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş tarafından gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Hastanesi personellerinden hemşire Özlem Kocadoğan ve Emine Duroğlu’nun da aralarında bulunduğu sanat topluluğu üyeleri tarafından açılan sergide, Mimar Sinan'ın ustalık eseri ve kentin simgesi Selimiye Camisi, tarihi Meriç ve Tunca köprüleri, Karaağaç Mahallesi ile tarihi konakların yer aldığı semtlerden oluşan fotoğraflar sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

Fotoğraf sanatı üstadı ve fotoğraf arşivcisi Tayyip Yılmaz’ın arşivinde yer alan ve Edirne’nin yaklaşık bir asır önceki hallerini yansıtan siyah-beyaz fotoğraflardan yola çıkan Halil Karabacak Atölyesi üyeleri, arşiv fotoğraflarında yer alan yerlerin yeni fotoğraflarını çekerek eski ve yeni Edirne’yi sanatseverlerle buluşturmuş oldu.

Fotoğraf arşivcisi Tayyip Yılmaz’ın siyah-beyaz fotoğrafları ile sanat topluluğu üyelerinin çektiği yeni fotoğrafların bir araya geldiği “Eski ve Yeni Edirne” sergisine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

“Eski ve Yeni Edirne” sergisi, 29 Aralık 2017 tarihine kadar Trakya Üniversitesi Hastanesi Ana Girişinde sanatseverlerle buluşmayı sürdürecek.

 

 

Bu içerik 27.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 870 kez okundu.