ÜNİVERSİTEMİZ BORÇLARINDAN KURTULUYOR

06 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan 30383 sayılı Resmî Gazete’nin 7104 numaralı Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 22. Maddesinin 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen geçici madde gereğince Devlete ait üniversitelerin tıp fakültelerine bağlı sağlık uygulama ve araştırma merkezi birimleri ile rektörlüklerine bağlı sağlık hizmeti sunan enstitüleri döner sermaye işletmelerinin 31/12/2017 tarihi itibarıyla muhasebe kayıtlarında yer alan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ödenmemiş ilaç ve tıbbi malzeme alımlarına ilişkin borçları, yasada geçen ikinci fıkrada belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde Maliye Bakanlığı bütçesinden işletmeye verilen borç karşılığında ilgili döner sermaye muhasebe birimi tarafından defaten ödenmesine ilişkin karara yer verildi.

Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş konuya ilişkin olarak “Üniversite hastanelerinin ilaç ve tıbbı malzeme alımından kaynaklı biriken borçları vardı. Biriken bu borçlara ilişkin ihdas edilen madde ve yapılan düzenleme ile borçların Maliye Bakanlığı tarafından karşılanması durumu söz konusu. Bu kararın ilerleyen süreçte üniversitelerimizi ve üniversitelerimize mal tedarik eden firmaları rahatlatacağını düşünüyoruz. Ayrıca, döner sermayelerin yapısal sorunlarının  giderilmesi gibi bir beklentimiz de var.” dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Çıkan bu yasayla üniversite hastanelerinin üzerinden büyük bir yükün kalktığını düşünüyoruz. Borçların ödenmesiyle birlikte ilaç ve tıbbı malzeme alımında karşılaşılan zorlukların aşılacağına inanıyorum. Atılan bu adım ile bölgenin en büyük ve önemli sağlık kuruluşu olan Üniversitemiz Hastanesini daha ileriye taşımak için gerekli çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Bu içerik 09.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 930 kez okundu.