ÜNİVERSİTEMİZ AVRUPA BİLİM EDİTÖRLERİ BİRLİĞİ 2020 TOPLANTISINA ADAY

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE)’nin 2018 Bükreş Kongresi Program Komitesi’nde olması nedeniyle 27-29 Mayıs 2017 tarihlerinde Amsterdam’da idi. Lancet ve BMJ gibi önemli dergilerin editörleri ile birlikte kongre oturumlarını belirlediler. Avrupa’nın bilimsel yayıncılık açısından en önemli kuruluşu olan EASE’nin şu anki başkanı Hırvatistan’dan Prof. Ana Marusic’in de desteği ile Yönetim Kurulu’nda söz alarak konuşan Rektör Yardımcımız, Üniversitemiz ve Edirne hakkında bilgiler vererek, bir sonraki EASE Kongresinin (2020) ev sahipliğine aday olduklarını bildirdi. Önceki yıllarda Üniversitemize konuk olarak gelen ve çok memnun kalan Başkan Prof. Marusic’in onayı ile Yönetim Kurulu üyeleri bu öneriye çok sıcak baktı. Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz açısından önemli olan bu prestijli toplantının yeri önümüzdeki yıl Bükreş’te kesinleştirilecek.
Bu içerik 06 Haziran 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 855 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..