ÜNİVERSİTEMİZ ARDA MESLEK YÜKSEKOKULUNDAN TEKNİK GEZİLER

Üniversitemiz Arda Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Gıda Teknolojisi ve Yağ Endüstrisi Programları öğrencileri tarafından sektör hakkında bilgi edinmek amacıyla birtakım teknik geziler düzenlendi. Düzenlenen teknik geziler, öğrencilerin öğrenim gördüğü programlar çerçevesinde ilgili sektörlere ziyaret şeklinde gerçekleşti. Bu kapsamda Farmatek İlaç Sanayi, Sanofi Sağlık Ürünleri, Trakya Birlik Entegre Tesisleri ve Yardımcı Peynirleri öğrencilerimiz tarafından ziyaret edildi.

Arda Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencileri tarafından Kırklareli Farmatek İlaç Sanayi’ne gerçekleştirilen teknik gezi kapsamında öğrencilere, üretim yeri tanıtılarak ilaç üretim prosesi hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler, laboratuvarları yerinde görüp ilaç sektöründe yapılan analizler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Farmatek İlaç Sanayi yetkilileri, Üniversitemiz Arda Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Teknolojisi bölümünden 5 öğrenciyi iş yeri uygulamasına kabul edebileceklerini ziyaret sırasında öğretim görevlilerimize ifade ettiler.

Kimya Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencilerinin katılımı ile Kırklareli Sanofi Sağlık Ürünleri’ne gerçekleştirilen teknik gezide öğrencilere, üretim tesisi tanıtılarak ilaç üretim teknolojisi ve kalite kontrolü hakkında bilgiler verildi.

Yağ Endüstrisi Programı 2. sınıf öğrencilerinin katılımı ile Tekirdağ Trakya Birlik Entegre Tesisleri’ne gerçekleştirilen teknik gezide, bitkisel yağ teknolojisi hakkında bilgi almak üzere üretim sahası yerinde görülerek yetkililerden bu kapsamda bilgi alındı.

Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri aynı kapsamda Edirne Yardımcı Peynirleri üretim noktasını ziyaret ederek peynir üretim teknolojisini yerinde gördü.

Bu içerik 26.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 535 kez okundu.