ÜNİVERSİTEMİZ "TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK HİZMET İHRACATÇISI"NDAN BİRİ OLDU

Dünya ticaretinde payı her geçen gün artan hizmet ihracatı ile ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayımlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının sonuçlarında Üniversitemiz sektöründe 8. genel sıralamada 474. olarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemiz, elde ettiği bu başarıyla İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükelçi’nin imzasıyla “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Katılım Sertifikası”na layık görüldü.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Günümüzde dünya ticaretinde %30’luk bir paya sahip olan hizmet sektörü Ülkemiz için de önem arz etmektedir. Üniversite olarak başlıca görevimiz olan eğitim hizmetinde bölgemizin ve Balkanların en önemli kurumu olarak toplamda 2650 uluslararası öğrenciye eğitim vermekteyiz. Türkiye’de Balkan kökenli en çok öğrenciyi bünyesinde bulunduran eğitim kurumu olan Trakya Üniversitesi olarak Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı araştırması sonuçları neticesinde üniversiteler sıralamasında 8. Ülkemizdeki genel sıralamada ise 474. sırada yer almanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bu konuda bizlere desteği olan tüm personelimize, paydaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Bu içerik 04.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2011 kez okundu.

Dosyalar

1.pdf