TÜTAGEM ‘‘TRAKYA PROJE PAZARI AR-GE VE TEKNOLOJİLERİ YARIŞMASI” ETKİNLİĞİNDE TANITILDI

Trakya Üniversiteler Birliği ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği ile 07 Kasım 2017 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde ‘‘Trakya Proje Pazarı AR-GE ve Teknolojileri Yarışması” gerçekleştirildi.

Trakya Üniversiteler Birliği Üyeleri olan Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesinden araştırmacıların gönderdikleri araştırma projelerine ait sözlü sunumlar ve poster bildiriler sergilendi. Uzmanlık alanlarına göre seçilen hakemler tarafından 11 farklı değerlendirme kriterine tabi tutulan 10 projeden ilk 5’e giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Trakya Üniversitesi’ni temsilen Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, TÜTAGEM Müdür V. Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bağcı ve Uzm. Deniz Şumnulu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu’nun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemize ayrılan stantlarda yerini alan TÜTAGEM, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Tanıtımda TÜTAGEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bağcı ve Uzm. Deniz Şumnulu bulundu. Gerçekleştirilen çalışmalar ve laboratuvar imkanları hakkında bilgi alan ziyaretçilere TÜTAGEM’i tanıtan yazılı ve görsel materyaller verilerek katılımcıların bilgilendirilmesi sağlandı. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Merkezi Araştırma Laboratuvarı TÜTAGEM'in, sanayinin ihtiyaç duyduğu kaliteye yönelik analizleri yapmasının yanı sıra AR-GE çalışmalarına destek verebilecek altyapıya sahip olduğu ifade edildi.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..