TURKUAZ SAĞLIK’TAN, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN BİR ÖĞRENCİ DE SEN OKUT KAMPANYASINA ÖNEMLİ KATKI

Trakya Üniversitesi’nde okuyan binlerce öğrenciye maddi destek verilen “Bir Öğrenci De Sen Okut” projesi, her geçen gün büyüyerek bağışçı sayısını artırıyor. Türkiye’nin en büyük medikal üretici ve ihracatçı firmalarından olan Turkuaz Sağlık, Bir Öğrenci de Sen Okut kampanyasına büyük bir destek verdi. Bağıştan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Turkuaz Sağlık firması yetkililerini makamında kabul etti.

Medikal sektöründe dünyanın en büyük beşinci üretici firması Turkuaz Sağlık adına bağışta bulunan AR-GE ve Kalite Direktörü Kimya Mühendisi Hanifi Karahan, Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı ile geliştirilebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunurken bu kampanyayı öğrendiklerini ve kampanyaya destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek öğrencilere verilen bu desteğin aynı zamanda bilime, üretime ve gelişmeye verilmiş olduğunu söyledi.

Bir Öğrenci de Sen Okut kampanyasının yerel ölçekli, şehrin dinamiklerini harekete geçirecek bir kampanya olarak başladığını fakat gün geçtikçe büyüdüğünü ve tüm Türkiye’den bağışçıların desteğini almaya başladığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “İyilik paylaştıkça çoğalır. Biz buna inanıyoruz. Bugün üniversitemizde okuyan ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize uzanan bu iyilik eli mutlaka iyilikle karşılık bulacaktır. Bu desteklerin aynı zamanda ülkemizin önemli kuruluşlarından geliyor olmasını da çok değerli buluyorum. Belki de bu kampanya ile bir kurumun destek verdiği öğrenci gün gelecek o kuruma önemli bir değer katacak. Biz bu iyilik hareketini başlatmaktan, bugünlere getirmekten ve siz değerli bağışçılarımızla bu vesileyle tanışmaktan mutluluk duyuyoruz. Daha birçok alanda da çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

Gerçekleştirilecek iş birliklerinin de konuşulduğu ziyarette Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Akdere ile Üroloji Ana Bilim Dalından Arş. Gör. Dr. Gökhan Çevik de hazır bulundu. Görüşmede, Trakya Üniversitesi’nin, Turkuaz Sağlık tarafından hayata geçirilecek Ar-Ge çalışmalarına destek vereceği ifade edilirken, üniversitenin, tüm imkânlarını kullanarak, çalışmalara ne gibi bilimsel katkılar sağlayabileceği değerlendirildi.

Haber: Fırat Güngör
Editör: Sertan Atasoy
Fotoğraf: Yıldıray Ercan
Bu içerik 17.02.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 761 kez okundu.