TÜRKİYE VE BALKANLAR MOZAİĞİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN BİR İLK: ÖĞRENCİ SENATOSU

Türkiye’nin yanı sıra Balkanların pek çok farklı bölgesinden gelen öğrencileri bünyesinde barındıran ve onlardan aldığı renkleri bir kotada eriterek Türk eğitim hayatına gökkuşağı gibi renk katan Trakya Üniversitesi iç dinamikleri ile bir ilki daha gerçekleştirdi. Yaklaşık bir yıl önce temelleri atılan ve Üniversitemizin şeffaf ve katılımcı yönetim politikaları çerçevesinde kurulan “Öğrenci Senatosu” ilk toplantısını Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katıldığı ilk toplantıya senatonun kurulmasında büyük destekleri olan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yücel Kurtdere ve öğrenciler de hazır bulundu.

Öğrenci Senatosu’nu daha önce birkaç üniversitede gerçekleştirme planlarının ya tam olarak hayata geçirilemediğini veya aktif olarak yönetim organına katılamadığını ifade ederek Trakya Üniversitesinde kurulan bu senatonun diğer tüm üniversitelere örnek olmasını temenni eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Üniversitemiz adına tarihi bir günde siz öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Üniversiteler en büyük gücü öğrencilerden alırlar ki biz de zenginliğimizin farklılıklarımızdan geldiğine inandığımız bir medeniyetin temsilcileriyiz. Burada sizler ülkemizin ve Balkanların farklı bölgelerinden gelirken getirdiğiniz özleri adeta birer arı gibi bala dönüştüreceksiniz. Her bir çift göz, birer farklı düşünce, perspektif ve farklı çözüm yolları demektir. Bizlerin göremediği veya sizin bakış açınızla göremediğimiz iyi ve kötü yönlerimizi fırsatlarımızı ve tehditlerimizi sizler bize aktaracaksınız. Sizlerin sorumluluk alacağına olan inancım burada bir kat daha arttı. Birçok konuda bizlerden daha ileridesiniz. Paylaşımlarınız ile bizi zenginleştirip daha da ileri götüreceksiniz. Üniversitemizi hep beraber el ele vererek ufuk çizgisine taşıyalım.” dedi.

Trakya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed İkbal Balkis, göreve geldiği günden bu yana temsil ettiği öğrencilerin sorunlarını çözmeye yönelik adımlar attığını bunlara ek olarak da birçok kongre, konferans ve teknik gezi gibi akademik çalışmalara da imza attıklarını ifade ettiler. Öğrenci temsilcileri ile konuşmalarında bu fikrin ortaya çıktığını ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun büyük destekleriyle bugün bir ilke imza attıklarını ifade ederek Öğrenci Senatosunun yapacağı çalışmalarla diğer üniversitelere de örnek olacağına inandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yönetiminde ilk toplantısını gerçekleştiren Öğrenci Senatosu’nda Trakya Üniversitesinin swot analizi çıkartılmasının yanı sıra öğrencilerin gerçekleşmesini istedikleri projelerle alakalı fikirler beyan edilerek yapılacak çalışmaların yol haritası çizildi.

Öğrenci Senatosunun ilk toplantısında Bayan Öğrenci Temsilcisi olarak Mühendislik Fakültesi başarılı öğrenci temsilcisi, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü 3. sınıf öğrenci Deniz Kızılkaya; Genel Sekreter olarak da Engelsiz Üniversite Birimi temsilcisi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Engelli Çalışmaları Yüksek Lisans Programı öğrencisi Berkay Ömer Ünal seçildiler.

İki ayda bir toplanması ön görülen senatoda öğrencilerin ihtiyaçları dile getirilerek çeşitli proje önerileri sunulacak ve gündeme ilişkin fikirler beyan edilecek. Farklı fikir ve görüşlere demokratik ortamda buluşma imkanı taşıyan bu senato; öğrenci konseyi, öğrenci topluluklarının temsilcileri, uluslararası öğrenciler, derslerinde başarılı öğrenciler, erasmus öğrencileri ve engelli öğrencilerin temsilcilerinden oluşmaktadır.

Haber: Fırat GÜNGÖR
Editör: Sertan ATASOY
Fotoğraflar: Mustafa TOPYANAK

Bu içerik 24.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 717 kez okundu.