TRAKYA ÜNİVERSİTESİNİN “BİR ÖĞRENCİ DE SEN OKUT" KAMPANYASI KARTOPU GİBİ BÜYÜYOR...

Trakya Üniversitesi tarafından her yıl yüzlerce öğrenciye burs imkânı sağlayan “Bir Öğrenci De Sen Okut” kampanyası, hayırseverlerin ve gönüllülerin destekleriyle üniversite öğrencilerine can suyu olmaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi öncülüğünde başlatılan ve kentin dinamiklerini harekete geçirerek “eğitime destek” temasının seçkin bir örneği haline gelen kampanyadan, bugüne kadar toplam 813 öğrenci faydalanırken, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde ise 215 öğrenciye daha burs olanağı sağlandı.

Trakya Üniversitesi Vakfı çatısı altında hayata geçirildiği 2017 yılından itibaren hayırseverlerin ve gönüllülerin destekleriyle olgunlaşan “Bir Öğrenci De Sen Okut" kampanyasına gösterilen ilgi de her yıl katlanarak büyüyor. Kurumsal ve bireysel anlamda birçok kuruluşun ve bağışçının da destek verdiği, kamuoyunda “örnek proje” olarak gösterilen ve yüzlerce öğrencinin öğrenim hayatına katkı sunan kampanya, “Öğrenci Dostu Şehir” olarak anılan Edirne’nin eğitim misyonuna da olumlu bir katkı sunmaya devam ediyor.

Hayata geçirildiği 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 1.470 başvuru arasından 193 öğrenciye desteğin sağlandığı kampanyadan, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 1.119 başvuru arasından 174 öğrenci, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 1.555 başvuru arasından 231 öğrenci, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ise 2 bin 108 başvuru arasından 215 öğrenci faydalandı. Projenin hayata geçirildiği 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren toplam 813 öğrenciye burs imkânının sağlandığı kampanya kapsamında, öğrencilere aylık 300’er TL maddi destek veriliyor.

REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU: TARİH BOYUNCA HERKESİ BAĞRINA BASAN EDİRNE, AYNI DAYANIŞMAYI BUGÜN DE SÜRDÜRÜYOR

Kampanyanın fikir önderi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bir Öğrenci De Sen Okut” kampanyasının Edirne’nin 8 bin 300 yıllık tarihine sığdırdığı şanlı geçmişindeki misafirperverliğin, yardımseverliğin ve eğitime verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti. Edirne’nin geçmişte birçok topluluğu bağrına basarak kucakladığını ve bunun en yakın örneklerinin Balkan Savaşı sonrası süreçten yakın tarihimize kadar yaşanan soydaş göçleri olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Tarihi boyunca her dinden, her dilden topluluğa kapısını açan, bu toplulukları şefkatle kucaklayarak bağrına basan Edirne, şanlı tarihini referans alarak aynı dayanışmayı bugün de sürdürüyor.” dedi.

Üç nehrin buluştuğu Edirne’nin geçmişten günümüze gösterdiği dayanışmayı Trakya Üniversitesi olarak sürdürmeye kararlı olduklarını, bu doğrultuda 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde hayata geçirdikleri “Bir Öğrenci De Sen Okut” kampanyasıyla Edirne’ye yakışır bir projenin sahibi olma görevini üstlendiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Faaliyet alanını sadece Edirne’yle sınırlı tutmayıp Trakya’nın geneline, oradan da Balkanlara kadar yayan üniversitemiz bugün 3.050’si Balkan uyruklu olmak üzere toplamda 4.206 uluslararası öğrenciye kapısını açmış ve bu öğrencileri bağrına basmıştır. Bu misyonuyla Balkanlarda öncü eğitim kurumu olma özelliğini elinde bulunduran üniversitemiz aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için de kolları sıvayarak, 2017 yılından itibaren ‘Bir Öğrenci De Sen Okut’ kampanyası sayesinde bugüne kadar bine yakın öğrencimizin yanında olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bu kapsamda Edirne’de yaşayan tüm gönüllüleri ve hayırseverleri, gönül coğrafyamız Balkanlardan, diğer kardeş ülkelerden ve ülkemizin dört bir yanından gelen ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi aile şefkatiyle bağrına basmaya davet ediyorum. Bizler için küçük sayılabilecek miktar, bir kartopu gibi büyüyecek ve öğrencilerimizin eğitimlerine, hayatları boyunca unutmayacakları büyük bir katkı sağlayacaktır. Her yıl artan başvurusu sayısı sayesinde öğrencilerimizin eğitimlerine verdiğimiz önemin sorumluluğu giderek artıyor. Bu kapsamda herkesi bu kampanyaya destek olarak eğitim gibi kutsal bir amaca hizmet etmeye davet ediyorum. Kampanyamız sayesinde öğrencilerimizin eğitim hayatlarına katkıda bulunmanın yanı sıra öğrencilik hayatlarının da rahat geçmesine olanak sağlıyoruz. İnanıyoruz ki yardımseverliğin ve gönüllülüğün esas alınarak kentimizin tüm dinamiklerini harekete geçirin bu sinerji, kartopu gibi büyüyerek amacına hizmet edecek ve daha çok öğrencimize can suyu olacaktır.”

Rektör Tabakoğlu son olarak kampanyanın başlıca kriterlerinin şeffaflık ilkesi doğrultusunda daha fazla sayıda ihtiyaç sahibi öğrenciye burs vermek olduğunu sözlerine ekledi.

Trakya Üniversitesi’nin “Bir Öğrenci De Sen Okut” burs programına katkıda bulunmak isteyen gönüllüler için hesap numaraları:

Türkiye İş Bankası Trakya Üniversitesi Şubesi
Şube Kodu: 1301
Hesap No: 12099
IBAN No: TR19 0006 4000 0011 3010 0120 99

Türk Ekonomi Bankası Trakya Üniversitesi Şubesi
Şube Kodu: 745
Hesap No: 5086 3474
IBAN No: TR78 0003 2000 0000 0050 8634 74

ING Bankası Edirne Şubesi
Şube Kodu: 218
Hesap No: 25472253-MT-1
IBAN No: TR04 0009 9025 4722 5300 1000 01
Haber: Orkun AKMAN
Editör: Serkan ATASOY
Bu içerik 06.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 636 kez okundu.