TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN TOPLUM YARARINA BİR PROJE DAHA

Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TÜSEM), başlattığı eğitim seferberliği ile her yaştan ve eğitim seviyesinden insana iş umudu olmak için projelerine devam ediyor. Hedef kitle olarak, üniversite öğrencileri, kamu ve özel kurum çalışanları, üniversite eğitimi alamayan ancak donanım sahibi olmayı planlayan gençler, ev hanımları ve nitelikli bir iş yaşamı için kendini geliştirmenin gerekli olduğuna inanan her yaş ve eğitim seviyesinden katılımcıyı belirleyen TÜSEM, Havsa’da yaşayan kadınlara yönelik “Hafsa Hatun Kadın Üreticiler Kooperatifi Projesi Eğitimi’”nin lansmanını gerçekleştirdi.

Havsa Belediyesi’nin destekleriyle Havsa Belediyesi Pazar Yerinde gerçekleşen ve Havsa Kaymakamı Neslihan Kısa, Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ile öğretici kadınların katıldığı törende Trakya Üniversitesi’ni temsilen Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Bağcı, Arş. Gör. Dr. Emine Serap ve Öğr. Gör. Burak İşçimen bir sunum yaptılar.

Eğitim kapsamında Havsalı üretici kadınlara, Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından ücretsiz danışmanlık ve eğitim hizmeti verilerek üretici kadınların kendilerini geliştirmesi ve dışarıya açılmaları konusunda destek sağlanıyor.

Üretici kadınların büyük bir ilgi gösterdikleri eğitimde kadınlar, satış, pazarlama, muhasebe, finans, dış ticaret, gıda güvenliği, hijyen ve ihtiyaç duyulan diğer alanlarda da eğitim alarak kendilerini geliştirmeyi ve kurdukları kooperatif altında çalışmalarını devam ettirmeyi amaçlıyorlar.

Haber: Engin Arda
Editör: Sertan Atasoy
Bu içerik 16 Temmuz 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 409 kez okundu.